Może zdążyłem
Wpłacone.
Pozdrawiam
Romek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [L] Atari 1040STF Płyta - mini loteria charytatywna :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może zdążyłem
Wpłacone.
Pozdrawiam
Romek
Z wieczornego losowania Multimulti, zsumuje wszystkie liczby ...
Tylko pamiętaj o uprzednim rozlosowaniu miejsc między uczestników. Tu proponuję tradycyjną metodę w postaci karteczek z numerami losowanymi przez certyfikowaną sierotkę (certyfikat sieroctwa od co najmniej trzech pokoleń). Oczywiście całość transmitowana na żywo na youtube ;)
21:30 mineła, lista zamknięta, a nasi players to:
const players = ['maciekb', 'JLS', 'perinoid', 'x_angel', 'pancio.net', 'Drakon', 'leonlas', 'prz', 'tOri', 'Bercik', 'Yoo_Gas', 'dragmar', 'nekroskop'];
Wynik za około godzię :)
Edit: Pomyłka, sprostowanie niżej.
const multiMultiTotalSum = 4 + 721 + 25 + 26 + 32 + 33 + 36 + 40 + 42 + 43 + 44 + 45 + 53 + 55 + 58 + 63 + 73 + 75 + 76;
const players = ['maciekb', 'JLS', 'perinoid', 'x_angel', 'pancio.net', 'Drakon', 'leonlas', 'prz', 'tOri', 'Bercik', 'Yoo_Gas', 'dragmar', 'nekroskop'];
let count = -1;
for (let i = 0; i < multiMultiTotalSum; i++) {
count++;
count = (count + players.length) % players.length;
}
console.log('Wygrywa: ' + players[count]);
Wygrywa: Bercik
Więc wygrywa kolega @Bercik! Gratuluje i dziękuję wszystkim, że wspomogli tą małą dziewczynkę, którą los ciężko doświadcza.
Dobro wraca!
Jutro wieczorem na tej samej zasadzie wylosuję nagrodę pocieszenia.
721? :)
Gratulacje!
@maciekb, rzeczywiście, jest błąd :( już poprawiam
Tu też jest pomyłka, sprostowanie poniżej. wyświetla
const multiMultiTotalSum = 4 + 7 + 21 + 25 + 26 + 32 + 33 + 36 + 40 + 42 + 43 + 44 + 45 + 53 + 55 + 58 + 63 + 73 + 75 + 76;
let count = -1;
count++;
}
Wygrywa: Drakon
Przeraszam chłopaki (zwłaszcza Bercika) za pomyłkę, jestem trochę przeziębiony i wkradł mi się błąd. Dzięki @maciekb za spostrzegawczość. Twój pomysł z sierotką w sumie może byłby lepszy ;)
Wygrywa Drakon!
A jeszcze (oczywiście złośliwie) zapytam: czy to nie miało być wieczorne losowanie? ;)
Gratulacje i zdrówka dla Igi!
O rany! Masz rację !! Tak to jest jak się z gorączką robi! Już poprawiam, na ostateczne!
czy to nie miało być wieczorne losowanie? ;)
const multiMultiTotalSum = 6 + 9 + 18 + 22 + 24 + 25 + 29 + 31 + 32 + 35 + 39 + 44 + 47 + 49 + 50 + 51 + 64 + 68 + 72 + 76;
let count = -1;
count++;
}
Wygrywa: Yoo_Gas
Wygrywa kolega @Yoo_Gas :)
Trzeba przyznać, że finisz był emocjonujący :)
Wszystkim zwycięzcom przesyłam gratulacje :D
@Javalonde: dzięki za kolejną szczytną akcję i wracaj szybko do zdrowia.
Niestety zbiórka Igi to dopiero 28% celu, a czasu mało, bo młoda szybko rośnie. Sytuacja z rządowym "wsparciem" dla chorych z SMA, czy ogólnie stan domowych budżetów sprawiają, że tego typu zbiórki pewnie mocno przyhamowały. Roześlijcie linki po znajomych, może jeszcze trochę kasy wpadnie. @Iga: dużo zdrowia!
Gratulacje dla zwycięzcy, zdrowia dla Igi, brawa dla organizatora :) !
Wzruszenie odbiera mi głos ... :).
Serdeczne dzięki Javalonde za zorganizowanie loterii i szczytny cel. Dziękuję również wszystkim konkurentom :P. Jeśli znajdę trochę wolnego czasu, postaram się uruchomić płytę o czym powiadomię Szanowne grono.
Hej! Wisisz mi przynajmniej zasilacz za załatwienie sprzętu! ;)
Powodzenia w naprawie i pochwal się co nie działało.
"... a w życiu rzech cepra na greenpoincie nie widzioł..." tyle samo zrozumiałem z tej metody losowania. :))))
Ale... nie o losy się tu rozchodzi a o los jednego małego " Istnienia".
Congratulation!!!
A może ktoś jednak zechce wspomóc : http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18883
@leonlas dorzucam grosik do Twojej zrzutki, a metoda losowania prostsza niż myślisz :))
Gratuluję zwycięzcy :)
Zdrowia dla Igi, gratulacje zwycięzcom!
tOri
@leonlas dorzucam grosik do Twojej zrzutki, a metoda losowania prostsza niż myślisz :))
Dzięki!!! Jakem lasu człek, dzięki.
W drugim losowaniu na podstawie liczb:
const multiMultiTotalSum = 6 + 14 + 16 + 17 + 27 + 31 + 45 + 46 + 47 + 49 + 52 + 54 + 55 + 57 + 62 + 72 + 74 + 76 + 78 + 80;
const players = ['maciekb', 'JLS', 'perinoid', 'x_angel', 'pancio.net', 'Drakon', 'leonlas', 'prz', 'tOri', 'Bercik', 'dragmar', 'nekroskop'];
let count = -1;
count++;
}
Nagrodę (joystick) wyślę paczkomatem.
Jeszcze raz dziękuję, wszystkim, którzy się włączyli i zapraszam pewnie niebawem do jakieś nowej akcji :)
Wesołych Świąt !
Hej! Wisisz mi przynajmniej zasilacz za załatwienie sprzętu! ;)
Nie było by problemu, gdybym już miał taki zasilacz :|. Niestety, z pośród przeróżnych innych sprzętów znajdujących się u mnie na półkach, "to" duże (średnie) Atari jest moim pierwszym... Tak jakoś wyszło, że zaczynałem kolekcjonowanie sprzętów od małych Atari i tych z pod znaku C oraz S.
Powodzenia w naprawie i pochwal się co nie działało.
To musowo :)
Pancernie zapakowana przesyłka - odebrana :). Jeszcze raz wielkie dzięki Javalonde.
Zdrowych i spokojnych Świąt :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [L] Atari 1040STF Płyta - mini loteria charytatywna :)
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 51 zapytań