Dzisiaj całe popołudnie walczyłem tym cholerstwem i na razie bez sukcesów. Spróbowałem wszystkich formatów jakie zawiera Turgen i wszystkich loaderów jakie udało mi się znaleźć. Nie udało mi się w żadnej kombinacji - loader nawet nie wyświetla nazwy pliku.
Przy okazji okazało się, że mam jeszcze jeden magnetofon z Turbo, tym razem taki wyglądający na "zdrowy". Na pudełku które było w komplecie jest napisane "turbo" i jakiś krakowski adres, więc możliwe że ten patent wywodzi się z tych rejonów Polski. Tak czy siak - to turbo też mi nie działa. :)
Coś robię źle, ale jeszcze nie wiem co. Muszę sobie zrobić przerwę, może coś wymyślę.
Seban, czy rozpoznajesz patent z tego drugiego magnetofonu? Gdybym wiedział z czym walczę byłoby mi łatwiej zbudować sobie środowisko do testów do tego tajemniczego turbo z pierwszego posta.
Kasetami zajmę się później, o ile faktycznie są to kasety do Atari. Na niektórych na pewno jest soft do ZX Spectrum, bo znalazłem na okładce spis gier i między innymi tytuł "Hoppit", napisany dziecięcą ręką. Już byłem gotowy zadrwić sobie z nieznajomości tolkienowskiego świata, ale okazało się, że to jakiś klon Froggera...
Post's attachmentsturbo2_1.jpg 751.57 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
turbo2_2.jpg 733.31 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
turbo2_3.jpg 995.58 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
turbo2_4.jpg 725.19 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
turbo2_5.jpg 756.67 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.