1. Dom Towarowy "Sezam", Warszawa, pierwsze piętro (budynek już nie istnieje)
Sikorze, to się nazywało "zet"?
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Rodzaje "pirackich" okładek, giełdy, punkty sprzedaży.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
1. Dom Towarowy "Sezam", Warszawa, pierwsze piętro (budynek już nie istnieje)
Sikorze, to się nazywało "zet"?
@Adam, nie jestem pewien, ale chyba nie - tam były dwa niezależne punkty.
No to masz drugi do kolekcji :)
Wykopałem jeszcze zdjęcie sprzedanej jakiś czas temu kasety z:
P.K.T.S. STUDIO KOMPUTEROWE Królewska 43.
Miasta brak. Warszawa? Ktoś ma jakieś wspomnienia?
Tak, Warszawa. ZTCP, to był to taki "kiosk".
Sonix, Action, jakiś n-n
...
Zestawy Sonix. trzy kasety trafiły do mnie razem z pierwszym 800xl. misz-masz zawartościowy. taśmy raks lub basf (takie mam). nagrywane dobrze, rzadko kiedy jakiś tytuł się nie wczytywał. (że też Sonix piraceniem się zajmował; to raczej zanim wziął się za wydawanie oryginałów).
...Jest może szansa na zdobycie pełnego katalogu Sonix? W sensie: jakie gry były w zestawie z konkretnym numerem? Swego czasu dużo tego miałem (tylko w normalu), pamiętam że najwyższy numer kasety oscylował w okolicach 60-70, więc całkiem sporo tego było... :)
Mrówcza i systematyczna praca, panie. Wynajdować w ogłoszeniach, giełdach, zbierać, skanować, dzielić się :)
No bo niby kto miałby być adresatem pytania czy jest szansa zdobycia pełnego katalogu? Jest albo nie-jest, kto to wie :)
haa nie mam, ani informacji/katalogu zestawów turbo od 'sonixa' ani 'the maraudera' . niestety.
jeśli było by nas / jest więcej posiadaczy takich kaset, to można zrobić na żywca taki spis
W Gdyni głównym źródłem było chyba stoisko pod gołym niebem na Hali Targowej.
W Sopocie istnialo coś takiego jak Hoozy Computer Studio.
A tu link odnoszący się pokątnie do tematu:
Fajny artykuł. Dzięki.
Taaak, Hooozy obok sławnej Monte Cassiono. Zdaje się, że było to dość duży 'pirat'. ;)
W Gdyni głównym źródłem było chyba stoisko pod gołym niebem na Hali Targowej.
W Sopocie istnialo coś takiego jak Hoozy Computer Studio.
Taaak, Hooozy obok sławnej Monte Cassiono. Zdaje się, że było to dość duży 'pirat'. ;)
Po latach jak chciałem zobaczyć co tam teraz jest to w tym miejscu był sexshop a teraz to nie wiem.
Mam chyba jeszcze jakąś kasetę nagrywaną przez nich. Pamiętam, że w trakcie ładowania wyświetlała się ich reklama.
Tym razem "punkt sprzedaży" z Wałbrzycha:
STUDIO KOMPUTEROWE **ARION** SOFTWARE
D.T. CENTRUM
W-ch ul. Słowackiego 7
Jakieś wspomnienia?
I jeszcze jedna "wizytówka" chyba tego samego studia, choć tutaj, nazwa to "ARION-SOFT L.SZ." a nie **ARION** Software.
Mam wrazenie, ze pirackie kasety sprzedawano takze w Pruszkowie, w sklepie na stacji WKD. Wlasnie The Marauder chyba.
Pozniej mozna tam bylo kupic Amige CDTV z czarnym 1084 oraz SN360.
@Gzynio @dely? Cos potwierdzicie, zaprzeczycie?
Tak było, ale nie pamiętam, czy The Marauder.
Jeszcze na osiedlu "Staszica" bodajże, czy jakoś tak... W pobliżu obecnej "Dominos Pizza" przy krecika - sklep był od tyłu. I na bazarku "Manhattan", ale tam sporadycznie.
Do kolekcji, punkt wspomniany przez sebana w poście o SPEEDY 2700 AJEK:
ATAR-HIT, USŁUGI KOMPUTEROWE, Piła
Fragment wkładki z innej kasety, niż ta z którą walczył seban:
W drugim załączniku, cała wkładka.
Przy okazji, odświeżę apel sebana, o informacje, wspomnienia o tym punkcie i używanym tam kopierze Ajka:
Czy te napisy mogą sugerować że kopier *ajka tworzący te pliki mógł być "personalizowany", dla różnych "studiów komputerowych" z tamtych czasów? w tym wypadku to ATAR/HIT PIŁA? Czy ktoś z was słyszał o kimś takim?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Rodzaje "pirackich" okładek, giełdy, punkty sprzedaży.
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 53 zapytań