prz napisał/a:Cześć. Ja tak nieco OT.
Fajne to ustrojstwo bo to chyba twardziel do ST?
Z góry uprzedzam, że jeszcze nie mam ST :). Jestem jedynie małoatarowcem (tzn. z nawrócenia po ponad ćwierćwieczu). Ale cały czas myślę o ST. Niestety główną rzeczą, która mnie od niego odrzuca jest brak HDD. A to jest takie moje skrzywienie po Amidze (którą miałem po małym Atari), przy której niegdyś odkryłem co to znaczy mieć system na twardym dysku - nawet o pojemności 20 MB (taki był mój pierwszy twardziel do A500 :) (...)
Amiga OS jest systemem który słabo działa bez HDD. W przypadku ST jest inaczej. Jeżeli chcesz tylko grać lub oglądać dema, to twardysk nie jest potrzebny (ale daje komfort prędkości, nie zaprzeczam), oprócz dosłownie kilku produkcji demoscenowych za dużych na flopa.
Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio