Wszystko można, kwestia wielkości obudowy ;)
Starałem się trzymać wymiarów zbliżonych do tych jakie miał cx40, a tutaj ciężko wsadzić więcej niż 4 sztuki, a nawet wtedy w miarę wygodnie da się obsługiwać tylko 2.
Oczywiście można obudowę poszerzyć, ale wtedy to już chyba idziemy bardziej w rozmiar do trzymania na stole/podstawce... w razie co nie widzę problemu :D
------
Sylwester z zapaleniem oskrzeli, więc nic tak nie zabija czasu jak zabawa, a najlepsza zabawa to zaprojektować coś ;)
Z tymi klawiszami arcade widzę zaczyna się robić problem, bo na najchętniej sprawdzanym źródle (allekijowo) jakoś ilośc ofert nie powala, więc.... patrzał ja sobie i o wiele łatwiej kupić teraz wspomniane przyciski od klawiatur mechanicznych, wręcz aż kolorowo od nich i samemu zrobić klawisz.
Strzeliłem więc projektp (właśnie się drukuje) oparty na cherry mx lub klonie.
Prototyp:
Trochę wysoko wyszło, ale robione na szybko, a akurat nie miałem wzoru przycisku w programie 3d.
Średnica dziury 30mm, rantu 34mm, klawisz 26mm, skok ~4mm.
Czas druku ~3h, filamentu poszło ~10g.
Jak to pracuje to wie każdy kto chociażby przez chwilę korzystał z mechanika, dodatkowo możemy przebierać w modelach, z klikiem, bez kliku, o różnej twardości.
Fire w joyu Sikora oparty jest właśnie na klonie cherry mx., chociaż tam zintegrowany z obudową.
Post's attachmentsbutton.jpg 7.69 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
button2.jpg 18.19 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.