Jedne z interlace radzą sobie lepiej, inne gorzej, a jeszcze inne wcale ;)
to podlinkuj tu urządzenie, które w kwocie 150pln dobrze wyświetla tryby z przeplotem konwertując to do HDMI, bardzo jestem ciekawy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Jakość obrazu- Sophia/VBXE/Medusa/inne wynalazki...
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jedne z interlace radzą sobie lepiej, inne gorzej, a jeszcze inne wcale ;)
to podlinkuj tu urządzenie, które w kwocie 150pln dobrze wyświetla tryby z przeplotem konwertując to do HDMI, bardzo jestem ciekawy.
TMK napisał/a:Czyli krótko mówiąc, konsekwencją tego, że wolisz nieidealny obraz CRT z tamtych lat jest to, że używasz 10" tv... który jest jednak LCDkiem i to o rozmiarach mniejszych niż były spotykane w tamtych latach... Hmm... ;)
To się nazywa kompromis, taki 10" LCD przynajmniej "nie wali pikselami po oczach" i wygląda to mniej więcej tak jak na ówczesnych 12-14" CRT, włącznie z odtwarzaniem kolorów artefaktowych i innych sztuczek z analogowym sygnałem PAL. Ten TV oczywiście można przestawić w tryb 4:3.
A to? Wali gdzieś pikselami po oczach? (polecam po kliknięciu miniaturki, ściągnąć oryginalny rozmiar za pomocą ikonki poniżej zdjęcia) No ja nic nie poradzę, że komputery retro wyświetlały tak małe rozdzielczości i że nie było jeszcze antyaliasingu ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Jakość obrazu- Sophia/VBXE/Medusa/inne wynalazki...
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 45 zapytań