Przeskalowałem grafikę ATASCII - https://demozoo.org/graphics/309062/ na 50% - 320x1200, następnie podzieliłem całość na 5 obrazków po 320x240 i takie otworzyłem w g2f. Każdy wymagał Edit Colors i ustawienia jednego z kolorów. Potem zapisałem dane "przyciskiem" po prawej stronie "Save all data files". Mimo, że w edytorze i po zapisaniu jako xex jest ok, to zapis tym przyciskiem powoduje, że ostatni wiersz każdego z obrazków jest uszkodzony - g2f uszkadza grafikę i generuje font z dodatkowymi (uszkodzonymi) znakami (nie dotyczy sytuacji gdy dół ekranu jest pusty - wtedy uszkodzenia nie widać). Dodatkowe znaki są przesunięte w dół i mają pierwszą linijkę powtórzoną.
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
Atari Font Maker V1.16.14.4 Narzędzie do projektowania zestawów znaków dla Atari właśnie otrzymało aktualizację