Mysle, ze zadne mleko sie nie rozlalo, wrecz przeciwnie coraz wiecej ludzi bedzie sie zjezdzac takze z innych platform. :)
Tego typu oficjalne info o zamknieciu competitions dla c64 czy zx troche psuje sytuacje. Imo troche mozna by wprowadzic selekcje tych malych prac, lub podzielic te kompoty na dwa dni.
Luke, sorry że tak późno, zapomniałem o tym pytaniu. SV było i pozostaje imprezą stricte atarowską. Obecność na SV innych platform wiecz0r już tłumaczył w jednym z wątków na AOL, pozwól że zacytuję:
"Dopuszczenie w zeszłym roku latem prac na C64 było swojego rodzaju eksperymentem i nigdy nie było intencji przekształcenia SV w party multiplatformowe. Gdyby tak było, to inne platformy miały by też konkursy we wszystkich kategoriach - muzyka, grafika, gry. To było coś w rodzaju rozszerzonego Wilde'a, przez sympatię i szacunek do naszych przyjaciół ze sceny C64 nie chcieliśmy tego miksować, tylko wyodrębniliśmy osobny kącik.
W edycji zimowej natomiast pojawił się dodatkowo Spectrum, ze względu na dość ważne wydarzenie i chęć uhonorowania Sir Clive'a Sinclaira. Eksperyment przeciągnął się do najnowszej edycji w sumie siłą rozpędu i stwierdziliśmy, że biorąc pod uwagę różne czynniki, takich jak często niedostateczna wiedza i umiejętności w posługiwaniu się "obcym" sprzętem, oraz istnienie party dedykowanych swoim platformom, uznajemy go za zakończony :)
Myślę, że odpowiedź Bartka wyczerpuje temat. Dodam jeszcze, że niedawno otrzymałem "ofertę" świetnego (jak zapowiadano) dema na Amigę, ale odmówiłem i namawiałem na wystawienie go na Revision 2023 lub Xenium 2023. Jakby tego było mało, miałem też otrzymać A1200 na nagrodę - niestety, SV nie jest imprezą multiplatformową, dlatego odmówiłem.
Nie jest to w żaden sposób afront do społeczności C-64. Bardzo ceniłem i cenię sobie Waszą obecność na imprezie, ale zachęcam tym razem do wystawienia prac na... dowolnym Atari :) Było już kilka takich przypadków na SV, że ktoś ze sceny C64 lub Amigi wystawiał prace na Atari i... wygrywał pierwsze miejsce :) (Carrion, XTD, AceMan). Oczywiście postaram się o nagrody również i dla Was. Każdy uczestnik może zabrać sprzęt jaki tylko chce na SV.
W 2015 roku były plany SV - Atari + C64, ale tak szybko jak pojawił się ten temat, tak szybko umarł.