1 Ostatnio edytowany przez Atari-User (2022-08-30 18:17:45)

Szanowne Panie :)
Szanowni Panowie :)

"Stało się, Stało się, to co miało się stać"

1

Jest oficjalny plakat na wystawę.

1

Informuję że w dniach 5.09 do 30.09 jest organizowana przeze mnie, wystawa retro komputerów i konsol.
Wystawa odbędzie się w "OKO" Ośrodek Kultury Ochoty, przy ul. Grójeckiej 75 w Warszawie.

Wszystko jest już dogadane, ale czekałem na oficjalne plakaty i zaproszenia i dlatego zwlekałem z informacją aż do teraz.
Plakaty w dalszym ciągu się robią i jeszcze ich nie mam, dlatego już nie czekam i wklejam oficjalnie zdjęcie z informacją.
Jak tylko będę miał te plakaty i zaproszenia to wkleję do posta.

Jest to moja prywatna inicjatywa, organizowana po raz drugi, i mam nadzieję że każdy kto będzie mógł to zajrzy na wystawę.
Kto był w zeszłym roku to widział, że jest co pooglądać, a w tym roku będzie jeszcze więcej ciekawych komputerów i urządzeń.

Będzie również uruchomiony kącik retro gracza, gdzie będzie można sobie pograć na starych komputerach i konsolach.
Wstęp na wystawę jest bezpłatny, a czynna będzie w godz.

10.00 - 20.00  poniedziałki, środy, piątki
16.00 - 20.00  wtorki i czwartki

Serdecznie zapraszam wszystkich forumowiczów, z rodzinami, z dziećmi, znajomymi na wystawę.
Oczywiście wystawę można odwiedzić kilkukrotnie

Jeżeli ktoś chciałby w jakiś sposób, urozmaicić wystawę, coś ciekawego zaprezentować, ma jakiś pomysł na podniesienie atrakcyjności przedsięwzięcia, to jestem otwarty na koncepcje i z chęcią omówię szczegóły z ewentualnym chętnym. 

Zaznaczam jednak że wszystko jest robione charytatywnie. 
Jeżeli ktoś chciałby pomóc w organizacji wystawy i na zasadzie wolontariatu, proszę o kontakt

Cała idea tego przedsięwzięcia, to propagowanie retro komputerowego klimatu, oraz zachęcanie coraz to większej rzeszy ludzi do zainteresowania się tematem.
Chodzi również o to, żeby to zainteresowanie, ale i wiedzę teoretyczna i praktyczną, przekazać  młodym osobom, niech stanie się to dla nich inspiracją, do działania w klimacie retro ale, po nowemu.

Wyrażajcie opinie, piszcie sugestie, na e-mail z forum lub bezpośrednio na:

agent005@wp.pl

Zapraszam
Retro-Akcja

2

wow, kapitalna inicjatywa

3

Byłem w Ursusie i polecam ;)

Sikor umarł...

4 Ostatnio edytowany przez Atari-User (2022-08-22 11:47:17)

@Sikor
Zapraszam tym razem na Ochotę

5

a takie mam pytanie, które mnie ciekawi:
kto pilnuje tej wystawy? Pracownik ośrodka kultury?

6

Brawa, z córką przyjdziemy i rozgłosimy po ziomkach!

--------------------------------
Atari 65 XE | CA-12 z KSO Turbo 2000 | SN-360 | SIO2SD | MATT | Dokumentacja + książki od Retronics'a! | Atari 2600 Junior

7

@gorgh
W te dni które wymieniłem ja będę na miejscu, i będę ze zwiedzającymi rozmawiał, uruchamiał sprzęty, tłumaczył co i jak, jak będzie taka potrzeba.
Po tych godzinach i w wolne dni, sala jest zamknięta i jest tylko ochrona.

8

Super! Powinno mi się tym razem udać bez problemu, bo na Ursusie kompletnie nie było mi po drodze a do tego godziny były mocno mi nie sprzyjające (chyba jakoś do godziny 15stej)

9

Też się pojawię, może by zrobić spotkanie w większym gronie?

10

@AS z wielką przyjemnością.
Grupy mile widziane.
Zapraszam wszystkich fanów retro.
Na wystawę można zajrzeć wiele razy,.

11

Będę też i takie komputery i konsola na  "A"

1

12

O.. Plusy.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

13

Hmm, któryś piątek i potem male złociste w okolicy?

Sikor umarł...

14

bardzo dobry pomysł :)

15

Sikor napisał/a:

Hmm, któryś piątek i potem male złociste w okolicy?

Chętnie :)

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już

16

Tak żeby pobudzić apetyt,

Na wystawie oprócz Atari Falcon030 i Atari TT
będą również konsole A2600, A7800 i 5200 z Trak Ballem

A 5200 z Trak Ballem jest z AV Modem i będzie uruchomiona do zabawy.

https://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z1066/10661439/big/7.jpg?screen

17

To jakaś data by się przydała...
Ja za chwilę będę Bezrobotnym, więc dam radę :)

18

No przeca na samym początku mowa jest o tem.

Atari-User napisał/a:

Informuję że w dniach 5.09 do 30.09 jest organizowana przeze mnie, wystawa retro komputerów i konsol.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

19

To tak jak by się umawiać na piwo przy Wiśle, jest w Krakowie i jest w Warszawie :P

20

@AS

OK.
Jest w pierwszym poscie napisane.
Ale napisze ieszcze raz.

Wystawa zaczyna się od 5.09.2022 i trwa do 30.09.2022 w Warszawie w
Ośrodku Kultury Ochoty  "OKO"  ul Grójecka 75

W poniedziałki, środy i piątki od godz. 10 do 20
we wtorki i czwartki od godz. 16 do 20

Serdecznie  Zapraszam
Retro-Akcja,
(Marek Górski)

21 Ostatnio edytowany przez Zgrd (2022-08-28 17:48:31)

No ładnie, ładnie, jak życie pozwoli to znowu wpadnę... tym razem pobawić się kulką.... trakbala :D
Tak wędrujesz po warszawie to kto wie, może z czasem zawędrujesz w moje okolice ;)

22

Pojawię się nie raz i nie dwa, tylko proszę o sprecyzowanie daty :P

p.s.
Atari-User proszę zabrać czerwone "magnesy" Atari 5szt chętnie zakupię :)

23

As, pisz wyraźniej, że o datę piwa chodzi. Ja już stary, wątłego zdrowia jestem, to nie wszystko pojmuję tak szybko, jak kiedyś.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

24

Jest oficjalny plakat na wystawę.

1

Zapraszam już od 5.09.2022 na Grójecką 75 w Warszawie

25

09.09.2022 robimy większe spotkanie ?