Nie wiem, czy dobra kategoria ale z drugiej strony gdzie indziej? "Sprawy A.A"? "Miejsca w sieci"?
Cześć,
Na wstępie wielki dzięki dla Sebana - za to, że ogarniasz pięknie moje zdvpy wrzutki na atariki. I za piękne prowadzenie tejże.
Słuchajcie, koncepcja Atariki jest świetna. Możliwości bardzo duże. Cieszy mnie, że ostają się często wpisy folklorowo-luźne (jakieś smaczki, dodatki, plotki) i nie jest to tak skostniały twór jak Wikipedia...
Pomyślałem sobie jednak ostatnio, że fajnie byłoby móc "posortować" sobie ludzi z konkretnego miasta czy rejonu. Ot - żeby wiedzieć obok kogo się mieszkało czy zmotywować do napisania artykułu ("Co? Nie ma TurboMietka z klatki obok?"). Dodatkowo, mogłoby to służyć organizowaniu sztabów - na dłoni osoby potencjalnie zainteresowane. Czy też być pomocne podczas wizyt w danym mieście - będę przelotnie w Wąbrzeźnie - cyk, umówię z Elkabato na piwo.
A takze - przyziemnie - mając jakis interes w danym odleglym miescie mozna by poprosic lokalnego atarowca o przysluge, czy informacje...
Jaka jest Wasza opinia? I tak - wiem, że osoby mogły urodzić się i mieszkać za czasów swojej największej aktywności w danym mieście a później zmienić miejsce zamieszkania - i to tez trzeba by przemyśleć i ogarnąć.
PS. Jeszcze coś wpadło mi do głowy - brakuje podziału też na to, czym się dane osoby zajmowały, w stylu: koder, muzyk, grafik itp, ale też sprzętowiec (np. pasiu, stryjek, lotharek), archiwista (voy, lotek), twórca stron (dely, wiecz0r), redaktor (dely, tdc, kaz), forumowicz (ja :), itp... Oczywiście dane osoba mogłaby przynależeć do wielu kategrorii. Pomogłoby to skategoryzować osoby ale też ułatwiło kontakt i załatwienie spraw (np uderzenie do webdevelopera ws utworzenia jakiejś nowej, turbociekawej strony dotyczącej atari)