Witam,
Z latami nazbierało mi się kilka gier w NTSC, a nie mam konsoli, żeby z je używać, może ktoś ma i chce wymienić na coś innego?
Pozdr.
Mik./Javalonde
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [Z] Zamienię Atari cosie na Atari 2600 Jr NTSC
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Z latami nazbierało mi się kilka gier w NTSC, a nie mam konsoli, żeby z je używać, może ktoś ma i chce wymienić na coś innego?
Pozdr.
Mik./Javalonde
Ale te gry to na jakie urządzenie? ;) bo jak na 7800 to jestem zainteresowany...
Raczej Javalonde szuka konsoli 2600jr NTSC i chce się za coś wymienić.
Hej @leonlas, dokładnie tak jak napisał kolega @lopez, szukam konsoli 2600jr NTSC, za którą mogę zaoferować inny sprzęt/gry Atari.
Witam @Javalonde.
Ja posiadam takową (jedną sztukę). Trochę jest zabrudzona (bo taką kiedyś wylicytowałem na znanym portalu aukcyjnym jako uszkodzoną/nietestowaną/niesprawną <- co ostatnio jest całkiem normalne, a wręcz patologiczne), ale jest sprawna (płyta główna). Nawet ma jeszcze folię na aluminiowej blaszce frontowej. Na pewno nie była "grzebana", ani "modowana", więc aktualnie obraz i dźwięk tylko przez "RF-a". Rozmontowałem ją do sprawdzenia umiejętnie, więc nawet jeżeli ktoś pokusiłby się do przeróbki ma łatwiej.
Niestety kupiłem ją jako "golasa" więc nie jest to wersja kolekcjonerska / pudełkowa. Mam też kilka innych gratów do niej w postaci oryginalnych joy-ów, oryginalnego zasilacza (do wersji PAL), oraz kilka kartów z obudowami i bez.
Pozdrawiam.
Cześć @gkd_82, dzięki za odzew, wysyłam do Ciebie PW, może się dogadamy. Pozdrawiam.
Javalonde:
NTSC od PAL różni się tylko kolorami, PAL ma nieco uboższą paletę i inaczej ustawione kolory, poza tym te konsole niczym się nie różnią
edit: nie ma tu różnicy 60Hz/50Hz bo program na kartridżu sam decyduje jak często obraz ma być odświeżany
Hej @gorgh, to prawda, ale jednak w praktyce, gdy odpalam, niektóre gry to wygląda to za fajnie.
ale jednak w praktyce, gdy odpalam, niektóre gry to wygląda to za fajnie.
Niestety dokładnie tak jest. Jak odpaliłem sobie np. Centipede w wersji NTSC na PAL-owskiej wersji konsoli to myślałem że mam albo uszkodzone TIA, albo że S-VIDEO mod który robiłem nie działa mi poprawnie ;) Zanim się zorientowałem że to wersja NTSC zacząłem dłubać w konsoli i szukać dziury w całym.
@seban witaj w kubie lol, nagrałem gry na uno2600 i myślałem, że coś nie tak z konsolą :D to to się gry okazały NTSC ;)
Wymieniliśmy się z forumowiczem @gkd_82 (dziękuję) konsolami PAL za NTSC.
Po podłączeniu, mam już całkiem przyzwoity obraz.
Jeszcze nie mam dźwięku ( jedynie szum ), ale próbowałem dopiero na jednym TV, chyba, że ktoś doradzi coś odnośnie tego dźwięku.
Donkey Kong Jr, NTSC
Do zamknięcia.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [Z] Zamienię Atari cosie na Atari 2600 Jr NTSC
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 61 zapytań