ha ha i bardzo dobrze.
Folia to mnie :P
Grałem na "filu", a jak gra bardzo dobra to czemu nie wesprzeć autora :)
p.s.
Ciekawe jak to zadziała z 1200xl, z którym to nic prawie nie działa :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Tensor Trzaskowskiego - wydanie fizyczne gry
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ha ha i bardzo dobrze.
Folia to mnie :P
Grałem na "filu", a jak gra bardzo dobra to czemu nie wesprzeć autora :)
p.s.
Ciekawe jak to zadziała z 1200xl, z którym to nic prawie nie działa :)
Na 1200XL nie sprawdzałem, ale myślę, że powinno zadziałać, bo po pierwsze obudowa kartridża od Sikora podobno wchodzi dobrze w 1200XL, a po drugie sama gra jest dostosowana zarówno do PAL, jak i do NTSC. Tak że myślę, że zadziała poprawnie wszystko.
The last działa :) Awięc będzie dobrze.
Cześć,
Dorzucam wersję gry w pliku .atr. Gra nie wymaga karta, działa na 64kb i zapisuje sobie stan na dyskietce.
Podczas testów na 1050 objawił mi się jeden raz mały glicz wizualny na ekranie intermission, ale gra działała dalej, więc na razie nie drążę tematu :)
Swietna gra. Zakupiłem już jakiś czas temu ale dopiero wczoraj udało mi się odpalić i nie moglem przestać grać. Przeszedłem cała grę. :)
http://atari.pl/hsc/hsc.php?i=1.115
Mam jedno pytanie do autora. Czy jest możliwość wyzerowania stanu zapisów na carcie?
Pozdrawiam serdecznie. :)
Nie ma opcji zerowania wyników z poziomu programu, ale zawsze można od nowa zaprogramować kartridż czystym wsadem, wtedy jest jak nowy. Tylko chyba Rafał zapomniał udostępnić gry w formie pliku z wsadem kartridża i pliku do zaprogramowania kartridża:-) Na pewno zrobi to niebawem:-)
PS. Ale po co w sumie zerować? Pobijasz rekordy na poszczególnych planszach i wynik Ci się poprawia, a w kodzie QR masz zawsze wynik swój aktualny. Jak wyślesz nowy wynik na HSC, to stary się tam nadpisze, więc wynik możesz wysyłać sobie wielokrotnie, nie ma potrzeby przechodzenia gry w całości ponownie.
Nie ma opcji zerowania wyników z poziomu programu, ale zawsze można od nowa zaprogramować kartridż czystym wsadem, wtedy jest jak nowy. Tylko chyba Rafał zapomniał udostępnić gry w formie pliku z wsadem kartridża i pliku do zaprogramowania kartridża:-) Na pewno zrobi to niebawem:-)
PS. Ale po co w sumie zerować? Pobijasz rekordy na poszczególnych planszach i wynik Ci się poprawia, a w kodzie QR masz zawsze wynik swój aktualny. Jak wyślesz nowy wynik na HSC, to stary się tam nadpisze, więc wynik możesz wysyłać sobie wielokrotnie, nie ma potrzeby przechodzenia gry w całości ponownie.
Chce zrobic lajwa z tej gry i dlatego chcialem go wyzerowac aby nie bylo widac moich pierwszych wynikow. :)
Jezeli sie nie da to trudno. Bedzie jak jest :)
Da się, tak jak mówiłem trzeba przeprogramować kartridż świeżym wsadem. To się robi z poziomu Atari, więc każdy może samodzielnie to zrobić, tylko Rafał musi udostępnić pliki, nie chcę mu tu mieszać, bo mówił, że sam udostępni.
Da się, tak jak mówiłem trzeba przeprogramować kartridż świeżym wsadem. To się robi z poziomu Atari, więc każdy może samodzielnie to zrobić, tylko Rafał musi udostępnić pliki, nie chcę mu tu mieszać, bo mówił, że sam udostępni.
Czyli to cos takiego jak we FloBie. :)
Ok to czekam w takim razie na udostępnienie opcji. :)
Tak, Tensor jest wydany na takim samym kartridżu jak FloB.
Hej,
Potwiedzam, udostępnię odpowiednie pliki, być może nawet dziś wieczorem.
PS. Inną opcją zerowania jest zakup kolejnego egzemplarza gry :D
Hej,
Potwiedzam, udostępnię odpowiednie pliki, być może nawet dziś wieczorem.PS. Inną opcją zerowania jest zakup kolejnego egzemplarza gry :D
Super dzieki. Czekam na pliki w takim razie. :)
Co do zakupu nastepnego carta to z checia kupie drugą część gry jak powstanie. :)
Hej,
Po pliczki zapraszam na zaprzyjaźnione forum, o tutaj: https://atarionline.pl/forum/comments.p … ent_160028
Nie dodaję załączników drugi raz, bo trochę ważą i szkoda zapychać internet :)
Przeszedlem całą grę i zacząłem poprawiać wyniki. Najwiekszy problem mam z przedostatnią planszą. Czyli nr 57. :)
Nie wiem jak udało mi się ją przejść tak naprawde. Teraz za Chiny ludowe nie udaje mi sie.. Jakieś drobne podpowiedzi może otrzymam od Was? Czym sie kierować? :D
Gratuluję! Niezły wynik!
Odnośnie podpowiedzi to niestety nie pomogę. Jak widać w HSC, mój wynik jest daleki od podium :)
Ale może zajrzy tu autor leveli i coś podpowie.
Nie wiem czy na 57 poziom jest jakiś łatwy przepis. Przeszedłem go kilka razy, ale tak samo jak @ravenollo robiłem to metodą prób i błędów. Trzeba jakoś blokować te korytarze, żeby mieć po jednej stronie przeszkadzajki, a po drugiej znajdźki, wtedy wejść w taki korytarz i wyzbierać. Najpierw chyba trzeba się starać załatwić korytarze w środkowej części planszy, a na końcu dopiero zbierać znajdźki w zewnętrznych, a przynajmniej częściowo tak robić, bo jak się za dużo wyzbiera, to nie ma potem czym blokować środkowego przejścia, żeby się do tych wewnętrznych korytarzy dostać. Ja przynajmniej tak robię, ale i tak rzadko mi się udawało przejść ten level, dlatego mówię, że nie znalazłem metody i jest to raczej dla mnie kwestia przypadku czy się uda czy nie...
@mgr_inz_rafal Dzięki :)
@Mq Dzięki za podpowiedz. Mam nadzieje ze uda mi sie to rozpykać. :)
Tak przy okazji zapraszam na lajwa (cz.1) z Tensora ktory odbyl sie dziś na moim kanale RETRO RAVEN na YT. :)
Za tydzień kolejny lajw z Tensora na który oczywiście serdecznie zapraszam. :)
https://www.youtube.com/watch?v=s3iVqeyoXxQ
PS. Stwierdzilem jednak że nie bede kasowal wynikow do lajwa bo faktycznie szkoda. :)
Hej @Ravenollo,
Przegapiłem pierwszą część lajwa, niestety ostatnio "irl issues" nie zostawiają mi za dużo wolnego czasu. Ale właśnie nadrobiłem całość na prędkości 1.5 węzła, jak to mawia Rętą :-)
Dzięki za uwzględnienie naszej gry w harmonogramie lajwów i za walkę o pierwsze miejsce - ja też kiedyś spróbuję się szarpnąć, żeby zdetronizować Mq, ale póki co tyle się przy developmencie naobracałem, że jeszcze mam dość :D
Anyway, w niedzielę postaram się wbić na widownię na żywo.
Hej @Ravenollo,
Przegapiłem pierwszą część lajwa, niestety ostatnio "irl issues" nie zostawiają mi za dużo wolnego czasu. Ale właśnie nadrobiłem całość na prędkości 1.5 węzła, jak to mawia Rętą :-)Dzięki za uwzględnienie naszej gry w harmonogramie lajwów i za walkę o pierwsze miejsce - ja też kiedyś spróbuję się szarpnąć, żeby zdetronizować Mq, ale póki co tyle się przy developmencie naobracałem, że jeszcze mam dość :D
Anyway, w niedzielę postaram się wbić na widownię na żywo.
Hej @mgr_inz_rafal :)
Super że byłeś na lajwie. Dziękuje pieknie za przybycie i udzielanie sie na czacie. :)
Co do rankingu to spadlem z 2 na 3 bo mamy nowego mistrza (Salmax) :)
Mysle że bede chcial odzyskac chociaż to drugie bo na pierwsze raczej nie mam szans. :D
Gra super i na pewno bede do niej nie raz wracal. Zyczę powodzenia w poprawianiu wynikow. :)
Pozdrawiam serdecznie. :)
U mnie kiepsko trochę z czasem na granie ostatnio, ale będę na pewno próbował odzyskać tron:-)
A na razie gratuluję Salmax'owi dobrego wyniku i pierwszego miejsca.
Raven, na lajwie pytałeś Salmax'a ile czasu masterował itp. Mogę powiedzieć jak to było w moim przypadku.
Co prawda miałem wcześniej trening, bo przeszedłem poprzednią wersję gry, a także przeszedłem całość kilka razy w trakcie testów produkcji nowej wersji.
Z tym że wyniki na listę robiłem tak, że za pierwszym razem przeszedłem po prostu całą grę bez żadnych poprawek wyników i zrobiłem coś tam ponad 8tys - ten wynik wisiał przez pewien czas na liście.
Później znowu przeszedłem całość drugi raz za jednym razem i bez poprawek wyszło mi 7tys. z hakiem. Następnie poprawiłem jakieś tam dwie czy trzy plansze żeby zrobić ten bieżący wynik 6tys. z hakiem.
Przejście całości zajmowało mi z tego co pamiętam jakieś 2,5h.
Tak że jak znajdę czas, to będę próbował masterować jeszcze wyniki. Fajne jest to, że na liście wyników każdy zawodnik może zajmować tylko jedno miejsce i po prostu aktualizuje swój własny wynik, a nie wchodzi na wszystkie miejsca listy:-)
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Tensor Trzaskowskiego - wydanie fizyczne gry
Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 63 zapytań