Super, dokładnie o takie rozwiązanie mi chodziło, ale jak widać nie tylko mi i wychodzi, że szukanie słabo mi wychodzi :)
E-mail wysłany.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Cartridge SpartaDOS X
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Super, dokładnie o takie rozwiązanie mi chodziło, ale jak widać nie tylko mi i wychodzi, że szukanie słabo mi wychodzi :)
E-mail wysłany.
Słuchajcie - chciałbym odpalić Diamond GOS na carcie Sparta. Według tego opisu:
https://www.atarimax.com/jindroush.atar … carts.html
SDX: Base is $D5E0.
Diamond: Base is $D5D0.
Jak na szybko zmienić to adresowanie?
A czy jest możliwe w SpartaDOS-X minimalna zamiana "bankowania" pobocznie od MaxFlasha 128kB, że
zamiast:
lda cośtam
sta $D500+bank
było:
lda bank
sta $D500
Zaprojektowałem sobie carta pod SpartaDOSXa, prosty z minimalną liczbą elementów, przyszedł superwypas pozłacany i porażka, bo nie zauważyłem, że banki w maxflash idą na adresach, a nie danych. :/
niech ktoś zdzieli Gienka z liścia ...
Tak to jest jak się trzy karty na raz projektuje... Ale "River Raid" działa :)
Mam zamiar zrobić lub nabyć carta Spartados X.
Czy schematy schemat i płytki zawarte na forum są poprawne i działają poprawnie?
Może ktoś ma do odsprzedania płytkę lub złożonego carta?
Mam płytki i chyba mam całego carta. To dokładnie taki jak w tym wątku. W razie czego pisz do mnie na lapserwis@gmail.com bo tu mam wiecznie zapchaną skrzynkę.
Ja pozbywam się płytek po różnych pomysłach. Polutowane i działa. Nie będę tego potem odtwarzał, czyli jest to co mi zostało:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/atari-cartridge-yjf
Idzie po kosztach, no i jak jest SpartaDOS-X to 5% leci dla chłopaków z teamu.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Cartridge SpartaDOS X
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 54 zapytań