Sprawa na tą chwilę wygląda tak że jeżeli drukuję na "płasko" to jakość czcionek jest spoko.
Poniżej ostatni wydruk.
Zrobiłem też test z tuszem (bo akurat równolegle pracuję nad regeneracją tasiemek do drukarek) i wygląda to obiecująco. Wiadomo, miejscami więcej tuszu lub mnie ale to dlatego że palcem dociskam więc nie może być mowy o równomiernym rozłożeniu
Problem z tym wydrukiem jest taki że nie ma tych zamków na końcach oraz tego zamkowania po długości paska które jak mniemam jest potrzebne żeby się dobrze osadził na bębnie.
Widać to na focie poniżej.
Jeżeli wydruk puszczę tak jak no powyższej fotce, to mam wszystkie zamki ale jakość czcionki spada.
Jakość można by podnieść stosując wyzszą rozdzielczość wydruku ale pozostaje problem pierwszych 4-5 warstw bo powstaje tzw. elephant foot czyli zgurbienie wynikające z dłuższego naświetlania. Jest to potrzebne żeby drukowany obiekt nie oderwał się od stołu podczas wydruku. No i koło się zamyka :D :D
Rozwiązaniem problemu było by druknięcie tego obiektu w taki sposób żeby pierwsze warstwy było przeznaczone na straty i poprostu po wydrukowaniu odcinało by się taki pasek wzdłuż.
Normalnie, taką rolę pełni support ale tutaj się tego nie da łatwo zrobić. Idealnie by było gdyby był dostępny plik źródłowy z tym obiektem i mógłbym wtedy dorobić ze 2-3 mm zwykłego prostopadłościanu na najdłuższym boku.
Czy wiecie może czy taki plik jest gdzieś dostępny? ktoś coś?