Witam!
Może ktoś tutaj pomoże mi rozwiązać pewien problem, który zdecydowanie mnie przerasta. Trochę o sprzęcie najpierw: Atari STE, pamięć rozszerzona do 4mb (dzięki Wam z resztą ;) ),TOS 2.06 UK, Ultrasatan, sterowniki do dysku od Putnika razem z Virtual Floppy (wersja z 2019 roku). Otóż nie mam pojęcia jak to VF odpalić. Robię to co jest u niego na stronie w tutorialu czyli tworzę plik DEFAULT.ST w root dysku C:. Restartuję kompa, wciskam 2 (2 - High RAM install), wybieram SELIMG1.TOS : Options - install application - po otwarciu okna w document wbijam ST i daję install. Później wg. instrukcji klikam na plik z rozszerzeniem .ST, zapala się biały ekran i wszystko wraca do pulpitu. Wiem, że plik DEFAULT.ST powinien zmienić obiętość ale u mnie nadal pozostaje 0 mb.
Nie mam goteka i nie chce mi się bawić z dyskietkami, poradźcie coś. Z góry dzięki!
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.