Witam!
Może ktoś tutaj pomoże mi rozwiązać pewien problem, który zdecydowanie mnie przerasta. Trochę o sprzęcie najpierw: Atari STE, pamięć rozszerzona do 4mb (dzięki Wam z resztą ;) ),TOS 2.06 UK, Ultrasatan, sterowniki do dysku od Putnika razem z Virtual Floppy (wersja z 2019 roku). Otóż nie mam pojęcia jak to VF odpalić. Robię to co jest u niego na stronie w tutorialu czyli tworzę plik DEFAULT.ST w root dysku C:. Restartuję kompa, wciskam 2 (2 - High RAM install), wybieram SELIMG1.TOS : Options - install application - po otwarciu okna w document wbijam ST i daję install. Później wg. instrukcji klikam na plik z rozszerzeniem .ST, zapala się biały ekran i wszystko wraca do pulpitu. Wiem, że plik DEFAULT.ST powinien zmienić obiętość ale u mnie nadal pozostaje 0 mb.
Nie mam goteka i nie chce mi się bawić z dyskietkami, poradźcie coś. Z góry dzięki!
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury