W Sobotę 26 lutego 2022 odszedł Ľubo Roba znany ako -XI- / Satantronic :(
Znałem go jako bardzo pozytywną osobę. Będzie go brakowało.
Oryginalna wiadomość: https://atari.sk/opustil-nas-velikan-sl … ari-sceny/
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Zmarł -XI- / Satantronic
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W Sobotę 26 lutego 2022 odszedł Ľubo Roba znany ako -XI- / Satantronic :(
Znałem go jako bardzo pozytywną osobę. Będzie go brakowało.
Oryginalna wiadomość: https://atari.sk/opustil-nas-velikan-sl … ari-sceny/
Jedziemy z Lisem na pogrzeb.
Smutna wiadomość, poznaliśmy się osobiście na party w Koszycach w 2006 r. :(
Smutna wiadomość :(
Kupimy kwiaty w Krakowie lub na miejscu. Jeżeli ktoś się chce dorzucić, to proszę o wpłatę na 56 1140 2004 0000 3202 3088 3701.
Zakładam, że parę osób się zdecyduje, dlatego proszę o niewielkie kwoty, bo jak się uzbiera za dużo, to nie będzie co z tym zrobić, nie kupimy przecież połowy kwiaciarni. Na szarfie postaramy się o napis typu "Dla -XI- od przyjaciół z Polski".
Jeśli coś zostanie, to przeznaczę na znicze na grób Jurgiego, którego odwiedzam parę razy w roku.
smutna wiadomość...
Jeżeli ktoś się chce dorzucić, to proszę o wpłatę na 56 1140 2004 0000 3202 3088 3701.
puściłem przelew
Aż brak słów. Mogłem go poznać gdzieś na przełomie wieków i wiążą się z tym same sympatyczne wspomnienia (jak to, że przy nim wydawało mi się, że rozumiem słowacki, aż uświadomiono mi, że on mówi po polsku).
Wielka strata dla naszej społeczności.
Aż brak słów. Mogłem go poznać gdzieś na przełomie wieków i wiążą się z tym same sympatyczne wspomnienia (jak to, że przy nim wydawało mi się, że rozumiem słowacki, aż uświadomiono mi, że on mówi po polsku).
This was one of his many entertaining stories, Xi loved to tell this one.
Wyrazy współczucia dla rodziny i wszystkich, którzy Go znali. Spoczywaj w pokoju -XI-.
Kupimy kwiaty w Krakowie lub na miejscu. Jeżeli ktoś się chce dorzucić, to proszę o wpłatę na 56 1140 2004 0000 3202 3088 3701.
Zakładam, że parę osób się zdecyduje, dlatego proszę o niewielkie kwoty, bo jak się uzbiera za dużo, to nie będzie co z tym zrobić, nie kupimy przecież połowy kwiaciarni. Na szarfie postaramy się o napis typu "Dla -XI- od przyjaciół z Polski".
Jeśli coś zostanie, to przeznaczę na znicze na grób Jurgiego, którego odwiedzam parę razy w roku.
Actually, see http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 78#p293578. You can send me all the collected funds + if anyone else feels like contributing even more, he can do it on my account.
I'll write LiSu & gang privately, too.
Udało nam się zebrać 470,62 zł. Kwiaty kosztowały 320 zł.
Dorzuciliśmy się także do koperty, którą MiKRO przekazał rodzinie.
Uroczystość na cmentarzu była podobna do znanych nam z Polski, z tym, że była wyraźnie krótsza, ale także poruszająca. Odprowadziliśmy -XI- na miejsce wiecznego spoczynku, złożyliśmy kondolencje żonie, dzieciom, rodzicom i braciom.
Dopiero wczoraj dowiedziałem się, że -XI- miał na imię L'ubomir, bo w korespondencji w starych czasach w adresie wpisywał zawsze L'ubo :)
Było kilka osób ze Słowacji i Czech no i oczywiście bardzo wiele osób z rodziny i przyjaciół poza scenowych.
Pokonałem 1600 km, ale warto było. Cieszę się, że tam dotarliśmy! Dziękuję LiSU i Pinokiowi, że pojechaliśmy razem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Zmarł -XI- / Satantronic
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 66 zapytań