Trafiło mi się kiedyś pudełko dyskietek 5,25" DD, z dołączonymi prawie do każdej dyskietki wydrukami katalogów dyskietek. Nie mam pojęcia dla jakiego komputera one są, ale "z kronikarskiego obowiązku" chciałbym ich zawartość zachować.
#leave-no-disk-behind :-)
Mam PC z Windows XP i ze stacją 5,25", ale OmniFlop nie rozpoznaje żadnego formatu. Oczywiście podmieniłem sterowniki zarówno stacji dyskietek jak i kontrolera z pakietu OmniFlop. Stacja sprawna, bo dyskietki w formacie DOSa 360k i 1.2M rozpoznaje i czyta ona prawidłowo.
Może ktoś po wyglądzie wydruku katalogu rozpoznaje co to za platforma?
Mnie się kojarzy (choć nie wiem dlaczego:-) ) z TRS 80 albo jakimś innym Texas Instruments... ale wtedy OmniFlop powinien je chyba rozpoznać?
Oczywiście istnieje możliwość że nośnik dyskietek i/lub zapis jest już uszkodzone. W niektórych egzemplarzach nośnik wygląda faktycznie źle, ale nawet czyste i błyszczące egzemplarze nie są rozpoznawane, a zwykle choć jedna na kilka/naście z problematycznych paczek daje się choć częściowo odczytać.
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--