Witam,
Chyba z uwagi na nagromadzenie moich rozszerzeń, zaczynają mi się schody w odpalaniu niektórych produkcji, tj. dem.
Spodobało mi się demo Reditus no i starałem się odpalić. Na nic to, dostaję komunikat BootError.
Obecnie, korzystam z następujących rozszerzeń (Atari 65 XE):
Ultimate 1 MB
VBXE
AVGCART
FujiNet
Koledze działa. Wysłał mi swoje ustawienia Ultimate. Ale jak je wprowadzę, przestaje działać albo FujiNet, albo razem z AVG. Ustawień w Ultimate jest multum, metodą chybił-trafił, niewiele wskóram. Na szczęście, tam są 4 sloty na ustawienia, więc a nóż uda mi się, dojść do takich gdzie odpali mi się AVG (lub ew. tylko FujiNet) no i że demo zadziała. Przy okazji, przetestuję inne dema (jest kilka) które też mi się nie odpalają.
Będę wdzięczny za jakieś sugestie, tzn. co zmienić w Ultimate, od osób którym to demo się odpala (najlepiej jak by miały zbliżoną konfigurację HW do mojej). Może -- tak sobie myślę -- są jakieś 2-4 "żelazne" konfiguracje Ultimate, na których działają poszczególne produkcje, na jednej lub drugiej itp... Z góry dziękuję za pomoc.
P.S. Niedługo (jak będzie Stereo na FPGA u Lotharka), dołożę do tego bajzlu jeszcze Rapidusa (ostatnio Lotharek pisał gdzieś na FB, że wpadł na to, jak "ożenić" Rapidusa z Ultimate/VBXE), więc sprawa jeszcze bardziej się skomplikuje...