macko76 napisał/a:Nie zazdrość innym - sam produkuj i pędź dobry trunek i hoduj. Hodowla to podstawa mimo że Tusek się krzywo patrzy bo troche zakazał.
Ciekawe na jakiej podstawie sobie ubzdurałeś, że ja komuś czegoś zazdroszczę i z tego implikujesz jakieś bzdury o hodowaniu i o pędzeniu gorzałki. Do tego komentujesz zdanie wyjęte z kontekstu. Słabe to ale cóż .... Przy okazji zwracam Ci uwagę, że z tym hodowaniem, uprawianiem roli, to obecnie raczej trudno po tym jak w 2016 szybciutko to właśnie obecna władza uchwaliła zapisy, które nie pozwalają łatwo kupować ziemi rolnej miastowym. No chyba, ze to są "swojacy" kupujący okazyjnie na żonę od Kościoła, sprzedający tuż przed drakońskimi zmianami w podatkach gdyż sami je układają. Nie mam zamiaru hodować kur w piwnicy a świń w ogródku. Ty rób co chcesz.
Z drugiej zaś strony strasznie małostkowe jest takie przekręcenie nazwiska. Postarałabyś się trochę. Ot choćby zamiast "Tusek" napisać "Tsuek" ... od razu lepiej by było ... światowo ... a tak ... kicha ... kolejna słabizna z twojej strony
P.S.
Skoro to mnie ktoś wywołuje "do tablicy", to proszę nie wnioskować ponownie o jakieś bzdurne głosowania i ankiety.