Czołem młodzieży,
Na sprzedaż mam: ATARI 520 STE UK - oryginalny TOS UK i klawiatura QWERTY UK. Komputer ma pamięć 2 MB - 2 SIMMy po 1MB i dwa sloty wolne, czyli do rozszerzenia do 4MB.
Na logo jest jeszcze "folijka" :-)
Przetestowane:
1. bootowanie z oryginalnej dyskietki z grą - OK
2. bootowanie z ultraSatana - OK
3. test pamięci (DIAGNOST.PRG) - OK
4. test działania myszy - OK
5. test klawiatury - niestety część klawiszy działa, część nie odpowiada, a przy naciskaniu niektórych np. F8 - odzywają się inne (od F1 do F10 i z bloku numerycznego: ( ) / * ).
Po dokładnych oględzinach znalazłem pęknięcie na PCB klawiatury, co zapewne jest przyczyną takiego działania - patrz zdjęcia.
Nie wiem czy takie pęknięcie da się naprawić i jakim kosztem. Nie wiem czy da się podmienić PCB np. z klawiatur QWERTZ lub AZERTY.
Układ IKBD przełożony do innego egzemplarza klawiatury działa prawidłowo.
Cały komputer z inną klawiaturą (też QWERTY) też działa normalnie.
Obudowa gruntownie wyszorowana pianką.
Przy okazji diagnozowania klawiatury również każdy klawisz z osobna dobrze wyczyszczony.
Środek komputera odkurzony (choć nie było bardzo z czego, więc raczej nie leżało to w brudzie na strychu)
Stacja nie rozbierana.
Nie prowadziłem długotrwałych i skomplikowanych testów. Tylko to co podane wyżej. Potrzebujesz coś więcej, napisz.
Sprzedam na zasadzie licytacji.
Cena wywoławcza: 590zł + wysyłka. Paczkomat 16zł lub opłacasz sam dowolnego kuriera z odbiorem ode mnie. Bylebym ja nie musiał wypełniać ani drukować żadnych papierów.
Wygrywa najwyższa oferta zapisana z datą/godziną czasu forumowego: 13.01 (czwartek) nie później niż 20:00:00. W piątek rano może być już wysłane.
UWAGA !!!
Możliwe dopłaty ponad wylicytowaną kwotę:
1. wymiana RAM na 4x1MB - 22 zł
2. wymiana klawiatury na sprawny egzemplarz QWERTY UK - 250 zł - moja jedyna zapasowa QWERTY do ST, więc mam nadzieję że to cena zaporowa :) Oferta tylko dla kupującego komputer.
Zdjęcia: https://drive.google.com/drive/folders/ … sp=sharing
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--