Edit: @Zbyti
Cieakwe z socjologicznego i społecznego punktu widzenia jest, dlaczego innym odmawiasz prawa wyboru co im teraz bardziej przeszkadza a co nie choć sam to robisz. Każdy może mieć swoje priorytety. Nieprawdaż?
Mój priorytet to aby mnie okradano. Np. tacy antyszczpionkowcy. A z tego co mi na razie zostaje do wyboru wybieram mniejsze zło. Mogę? Czy też muszę podporządkować się twojemu wyborowi bo Ty tak uważasz? Ale nie upoważnia mnie to do pisania o innych debil, idiota czy ścierwo.
Pamiętam w jakich okolicznościach napisałem o tobie debil (i inne) i nie miało to nic wspólnego z odmawianiem ci prawa wyboru do decydowania (czy prób dyskutowania) o tym co uważasz za zagrożenie.
Grzecznie wspominałem parę razy, że nasze dyskusje nie mają sensu bo nasze umysły pracują w oparciu o inne zasady ale tobie jakoś upodobało się zaczepiać mnie dalej i to w sposób w którym wykazywałeś się nawet niezrozumieniem tego co sam napisałeś.
Wielu osobom "podziękowałem" za dyskusję na tym forum bo zaczęła być ona jałowa wskutek wydaje się nieusuwalnych, bliżej nieokreślonych przyczyn - ty jako jedyny nie odpuściłeś.
Wolę żebyś pisał o mnie debil z jakimś zwięzłym wyjaśnieniem niż bełkotliwe eseje o Timurze. Ścierwo to nie mój patent, ale XXL z ostrożności procesowej mówił tak o ludziach pewnej idei - widocznie się do niej poczuwasz.
Ja szanuję ludzi o lewicowych poglądach tylko, że tak jak prawica dziś nie znaczy tego co ja przez to rozumiem tak lewica obecnie nurza się w jakiś dziwnych sprawach zamiast stawać w obronie tych, którym szczęście nie dopisało.