Jak w tytule - chodzi o taki interface jak na zdjęciu - zamieniłbym na interfejs wewnętrzny SCSI dla Mega STe.
http://atari.myftp.org Atari - Power without price and necessary elements with some sh*t onboard
https://reversing.pl SSL enabled site
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » ICD AdSCSI - ktoś posiada?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w tytule - chodzi o taki interface jak na zdjęciu - zamieniłbym na interfejs wewnętrzny SCSI dla Mega STe.
Mam taki bardzo podobny.
Pewnie to to samo, tylko inaczej rozmieszczone układy.
Cześć,
Wygląda podobnie, fakt i może być to jakiś klon.
Jest spora szansa, aby udało się zrewersować schemat i układy programowalne. Byłbyś skłonny odstąpić/zamienić tenże egzemplarz?
pozdrawiam
Mam coś takiego, jeszcze inny waria(n)t. Data ta sama, ale rev.B:
swego czasu miałem chyba wariant najnowszy:
O to chodzi? Jak tak to schemat i logika układów są :)
http://dev-docs.atariforge.org/files/AC … 8-1991.pdf
Cześć,
Wygląda podobnie, fakt i może być to jakiś klon.
Jest spora szansa, aby udało się zrewersować schemat i układy programowalne. Byłbyś skłonny odstąpić/zamienić tenże egzemplarz?
pozdrawiam
W sumie mam Jedno MSTE bez kontrolera. Mógłbym się zamienić.
Cześć,
Tak patrzę i jednak się nie zdecyduję na ten interfejs. Powinien to być ICD AdSCSI. Te interfejsy nie obsługują pełnego SCSI a interfejs ICD, z tego co przeczytałem na jego temat, tak. Czas poświęcony na reversing to nie są dwie minuty...
Dziękuję za informacje. Poszukam tak czy inaczej oryginału mimo, że ten sprzęt jest solidnie przestarzały :) Szkoda, że nie pozostały jakieś archiwa.
mam dokładnie to:
...z tym, że nie interesuje mnie zamiana. Mogę użyczyć na jakiś dłuższy okres czasu. Jest jednak jeden problem - interface padł i nie wiem co konkretnie mu dolega, więc mogę mieć romans z tym związany.
Mam już obiecany ICD AdSCSI, więc na tym na razie poprzestanę.
Kwestia użyczenia raczej nie wchodzi w grę bo trzeba by wszytko rozlutować. Naprawa, o ile nie jest uszkodzony któryś z układów GAL jest najprawdopodobniej możliwa.
pozdr
->Pin - jeżeli już to po nowym roku i to bliżej wiosny. Zresztą - dam znać czy i jak się ogarnę, bo tonę w najróżniejszych zagadnieniach, a czasu po prostu brak na hobby i to co robię to jest - w "międzyczasie" :-(
ok, kompletnie się nie pali. Jak będziesz miał zrzuty z układów pal/gal czy co tam siedzi i będziesz miał kiedyś tam trochę czasu to daj znać.
Przypomnę się z początkiem lata ;)
Mam już w rękach oryginalny adapter AdSCSI ICD.
Przede mną, w przyszłości, zadanie zrewersowania 4 układów PLD 16V8 oraz schematu połączeń.
Proszę o zamknięcie tego tematu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » ICD AdSCSI - ktoś posiada?
Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 68 zapytań