A ja się tak długo broniłem przed implantem o nazwie telefon komórkowy... Ale uległem.
Te implanciki są zajefajne. Podejrzewam, że zaraz do nich pojawią się zapy (jak te do USB), które będą odpalane w autobusach i będą je przepalać uruchamiane przez młodocianych ludzi pełnych poczucia humoru :D I trzeba będzie wymienić, ale zanim się wymieni, to nie będzie działał sklep, urząd, bankomat (o ile będzie). A jak bateryjka wyleje? A jak niepokorny, to uwalnia się substancja zniewalająca z takiego implantu. I na raz można wtedy takie np. demonstracje wielotysięczne pacyfikować guzikiem.
Ale mnie wyobraźnia poniosła :) A nie, zaraz, czekaj....
---------
Obejrzałem sobie wykresiki covida. W Anglii cały czas rośnie liczba pozytywnych testów mimo wyszczepienia 75%. W Izraelu mimo podobnego rośnie ilość zachorowań, a dołek był sporo wyższy, niż podczas poprzedniego wyciszenia. Wygląda na to, że wprowadzenie trzeciej szczepionki daje efekt zwyżkowy. Pożyjemy zobaczymy.
Ok, więc naszym celem nie jest zatrzymanie pandemii, tylko jej hodowanie w imię wątpliwego dobra jednostek.