26

Pin - dlaczego czepiasz się do pkt., który sam wcześniej napisałeś? ;)
Co do 130 - nie mam zastrzeżeń, ale, jak ktoś napisze np. odgrywarkę do *.neo (na Pokey ofcoz), to program może, ale nie musi ładować dane w dodatkowe banki ;)
A dlaczego 65 jako standard? Z założenia program ma chodzić na wszystkim, więc jak ktoś kupi 65 na Allegro, albo pracę ściągnie ktoś z zagramanicy  :P  też ma mu chodzić ;)
Oczywiście, w komisji regulaminowej jest nas 3  :P , więc zgodzę się z większością. Jakby co - gołą 130-tkę też mam  :oops:

Sikor umarł...

27

Dobra, to glosujem, ja jestem przeciw EXT ramowi.

Poza tym nie rozumiem jak mozna zrobic program korzystajacy z dodatkowego ramu i uruchamiajacy sie na golym 65XE. Chyba tylko po to zeby wyswietlic komunikat "You Need XMS Madafaka". :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

28

To zostaje jak w regulaminie - szara, goła 65-ka  :P
Klamka zapadła /głosy rozłożone 2:1/ ;)

Sikor umarł...

29

Pin - dlaczego czepiasz się do pkt., który sam wcześniej napisałeś? ;)

Tylko z tym się zgodzić nie moge. Oczywiście punkt napisałem, lecz zapis o 65XE został dodany przez Ciebie - Sikorku :D.- czyli napisałem go w połowie - i z tym się zgadzam :twisted:, a czepiam(ałem) się do zapisu wyłącznie o 65XE.

Oczywiście była to propozycja - więc jeśli większość jest za 64k - oczywiście niechaj tak pozostanie - problemu nie widze.

hehh - najbardziej w tym wszystkim rozbawiły mnie demokratyczne wybory trzech - do komisji regulaminowo - selekcyjnej :D:D:D:D

OK.

Kontakt: pin@usdk.pl

30

O.K. - więc regulamin #1 Edycji  :P  ustalony

hehh - najbardziej w tym wszystkim rozbawiły mnie demokratyczne wybory trzech - do komisji regulaminowo - selekcyjnej :D:D:D:D

Dlaczego? Ja byłem prowodyrem i ja wybrałem. Większa ilość osób wprowadziłaby zamieszanie, a tak wszystko jasne. Dodatkowo - jest nas nieparzysta liczba, więc... Zawsze powinniśmy coś ustalić (gdzie polaków trzech, tam zdań... 12 :oops: )  :P

Sikor umarł...

31

.. heh - to tak; jak powiedzenie, że stolik na 3 nogach jest stabilny :D:D:D - coś w tym jest. OK. - Sikor - zcal reg. tak - by był czytelny i jasny dla wszystkich - Dely wystaw to na news.

Jeszcze jedna sprawa; czy członek komisji może brać udział w konkursie ?? :oops:  :lol:

32

Mogą wszyscy - wszak komisja sprawdza merytorycznie pod względem source, a na ogólne punkty głosują wszyscy...  ;)

Sikor umarł...

33

Biurokracja rules

34

Dziadzia - i co z tego ?? - przynajmniej wszystko jest jasne - i nikt głupich pytań zadawać nie będzie :twisted:

35

czy przpadkiem systemy argentynskie nie sa zabronione?  :lol:

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

36

nie w Polsce  8)

37

Axe - w myśl regulaminu, pkt dot. 10 linijek REM :D - i masz odpowiedź.

38

czy przpadkiem systemy argentynskie nie sa zabronione?  :lol:

Odp.: Nie dotyczy - to nie pożyczki, a każdy wie, na co płaci, a dodatkowo - nikt nie ma z tego profitów *no, może z wyjątkiem wygranych  :P ). Oprócz tego - a takim np. Abbucu trza płacić składki, aby wygrać, więc osso chodzi ;)

Sikor umarł...

39

Jakie skladki trzeba w Abbucu placic, zeby co wygrac??

40

pewnie skladki na jury zeby lepiej glosowalo ;)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

41

Składki pokrywają wartość nagród...
A ja jak napisałem - nie jestem w stanie sponsorować... Ale zapraszam do udziału ;)

Sikor umarł...

42

Sikor, jeszcze raz:

Sikor> Oprócz tego - a takim np. Abbucu trza płacić składki, aby wygrać, więc osso chodzi

Vasco> Jakie skladki trzeba w Abbucu placic, zeby co wygrac??

Sikor> Składki pokrywają wartość nagród...
A ja jak napisałem - nie jestem w stanie sponsorować... Ale zapraszam do udziału

A teraz mi to ostatnie przetlumacz...

43

składki dobierają się do nagród i po okresie lęgowym mamy więcej składek, bo nagród od tego na pewno nie przybędzie.

Sikora nie stać na sponsoring, więc zaprasza wszystkich do udziału. Tujest ukryty podtekst: wpłacajcie, bo mnie nie stać.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

44

Lizard, Ty tez nie lapiesz? Sikor napisal, ze w "Abbucu trza płacić składki, aby wygrać", a ja pytam skad on takie cos wytrzasnal!

45

Ja nie tłumaczyłem ostatniego (kogo stać, bądź nie) tylko:

Składki pokrywają wartość nagród...

46

O.K. - Vasko - to ostatnie: jak wpłaci np. 10 osób na compo - to nagroda za pierwszą (i jedyną) wygraną wynosi 50zł, jak wpłaci - 5 osób - to nagroda wynosi 25zł. Jasne, czy mam odesłać do przedszkola, bo to matematyka w stanie chyba jeszcze przedszkolnym wystarczy. Jak nie chcesz brać udziału - nie musisz. Jak nie wpłynie żadna praca - to mam w dupie prowadzenie następnych konkursów na aa dotyczących Atari 8 bit. A że mnie nie stać - to znaczy, że nie przeznaczam - jak ostatnio - 50 dych na nagrody. Wielkość nagrody nie zależy ode mnie, a od uczestników. Co więcej - nie płacisz, nie ma sprawy. Możesz wziąć udział, ale jak twoja praca wygra, to nie dostajesz kaski (tej z wpłat i żadnej innej), a nagroda wędruje do kolejnej (pod względem punktów z ankietki) pracy, aż napotka na pracę kogoś, kto wpłacił te 5zł. Przypominam: wielkość wygranej zależy od ilości wpłat, a 100% sumy zebranej z wpłaty - idzie na nagrody.
-> X-Ray - proszę bez osobistych wycieczek (two liner). Nie chcesz brać udziału - musu nie ma.
-> Lizard - patrz: -> X-Ray  :P
Zasady konkursu uważam za na tyle jasne, że nawet dziecko je zrozumie. Jak ktoś nie potrafi - to Sorry, ale piaskownica czeka  :cry:

Sikor umarł...

47

No i Sikor nam się obraził. Twoliner jest hyd parkiem, więc będę tam wypisywał wszystko co zechcę, oczywiście w zgodzie z ogólnie przyjętymi zasadami dobrego smaku. A jak masz o coś pretensje to walwpierw na PW.

Dziwię się, że wyjeżdża pan tutaj z czymś takim.

:evil:
BTW. Tabliczka mnożenia jest akurat w pierwszej klasie szkoły podstawowej.

48

BTW. Tabliczka monżenia jest akurat w pierwszej klasie szkoły podstawowej.

Ale dodawania - o ile pamiętam - uczą w przedszkolu  :P
Do obrażania to mi jeszcze daleko, ale jak każdy ma konkursy tworzone przeze mnie gdzieś, to ja powoli też zaczynam mieć tego dość. Ideę uważam za słuszną, a nie uważam, że bycie na scenie polega tylko na zalewaniu sie w trupa na kolejnych sztabach/zlotach  :cry: , choć i to daje czasem ciekawe efekty  ;) . Owszem, TL jest pewnego rodzaju HydeParkiem, ale posądzanie kogoś o coś, w dodatku publicznie, jest dla mnie zagrywką poniżej pasa, dlatego Wojtuś nie wyjeżdzaj mi tu z PM. Szanuję zarówno Ciebie, jak i X-a, ale nie zamierzam pozostawiać bez echa czegoś, gdzie pluje mi się w twarz - staram się jak mogę i jak potrafię. Proponuję się najpierw wczytać w regulamin konkursu, a dopiero potem dyskutować - ale konstruktywnie. Ale czasem mi się wydaje - że to ponad siły niektórych. Imho, proponuję się wczytać w punkt 9:

9. niewpłacenie sumy na konto = rezygnacja z nagrody w przypadku wygranej (nagroda przechodzi do kolejnego z kolei miejsca, na kogoś, kto wpłacił);

Więc, zgodnie z wypowiedziami Twoją i X-a, mam zamiar tutaj zarabiać krocie  :P
Wyjeżdzanie na tw z twierdzeniami typu:

ale o co chodzi z tym 5zl compo ?
tutaj coś piszą o jakimś listingu a rozchodzi sie o to zeby wpłacic...
Sikorowi 5zl ?
a kto wpłaci najwięcej piątek to wygrywa ? i co wygrywa ?
ciekawy regulamin ;)

wygrywa to co wpłacił :>

uważam za pewnego rodzaju policzek. Macie coś gdzieś - proszę bardzo!!! Ale nie szargajcie czyjegoś imienia na publicznym - jakby nie było - forum. Owszem, zaraz napiszecie - że teraz to ja roztrząsam na forum publicznym. A tak - niestety, muszę tak zrobić, ponieważ już wiele osób czytało TL i należą się im wyjaśnienia. Macie pytania lub wątpliwości co do regulaminu? Wolno Wam - po to jest ten topik. Pytajcie, rzeczowo, na tym forum!!! Od tego jestem ja, Dely i Pin - aby wyjaśnić wątpliwości i odnieść się do ewentualnych uwag. Jeżeli jakiś punkt jest niejasny - na pewno uda się go poprawić, stworzyć go bardziej czytelnym. Przypominam, że jest teraz pierwsza edycja (a może i ostatnia - wszystko zależy od ilości prac), więc jakieś niedoróbki lub wpadki mogą się zdarzyć. Ale ludzie, nic nie jest od początku doskonałe!!!
Proszę, zastanówcie się nad tym!!!

Sikor umarł...

49

Sikorku drogi, dziekuje Ci bardzo za wyczerpujace wyjasnienia, ale czy ja o to pytalem? Oswiadczam publicznie, ze rozumiem zasady 5 zl compo.

Ja pytam _wylacznie_ o to, skad informacja, ze "w Abbucu trzeba placic aby cos wygrac." Nie odsylaj innych do piaskownicy, skoro sam nie czytasz ze zrozumieniem.

50

Vasko - O.K., mój błąd. Nie piłem do Ciebie, i sorki, że tak to odebrałeś. Może dlatego, że po przeczytaniu txt w TL byłem w...ny, i tyle.
Chodziło mi o to, że w abbucu nagrody są sponsorowane ze składek członkowskich abbuca - w tym momencie wcześniej rzeczywiście źle się wyraziłem. O.K.?
A regulamin na 5zł compo jaki jest, taki jest. Nie uważam za przyjemne tego, że ktoś mnie piętnuje za to, że się staram. Skoro źle robię starając się coś robić/organizować, to napiszcie o tym. Nie chcecie konkursów organizowanych przeze mnie - trudno. Ale zaproponujcie coś sami (Vasko - nie przyjmuj tego do siebie, mam wielki szacunek do tego, co zrobiłeś dla Sceny i daleko mi do Twych zasług). Jeżeli jednak potraficie tylko chlać i krytykować - to sorki wielkie!!! Ja wolałbym, aby coś jeszcze powstawało na małe Atari... Ale, skoro nikomu nic się nie chce...? To po co ta mowa - ogłoście nowy topik:
MAM WSZYSTKIE KONKURSY W DUPIEBędą tam się wpisywać wszyscy, którzy nie chcą nic robić na atarkę i po krzyku!!!
P.S.
Ja się tam nie wpiszę - ja nadal chcę COŚ robić, a nie TYLKO PIĆ!!!

Sikor umarł...