Zaczalem sobie pomalutku uczyc sie asemblera na malucha, korzystajac z kursu TeBe (dzieki :). Znam asembler na mikrokontrolery 8051, Atmelki 90... i inne takie i przyzwyczailem sie do narzedzi typu asembler+debuger+symulator w jednym. Szczegolnie ten ostatni jest mi potrzebny na wczesnym etapie rozwoju :) Wiecie, nie chce odpalac prograu pod emulatorem - chce zobaczyc krok po kroku co moja procedurka robi ze stosem, pamiecia, flagami stanu, itp...
Znalazlem w sieci takie cos: http://home.pacbell.net/michal_k/6502.html znalazlem tez kilka innych, ale moze mi doradzicie czy jest jakies bezkonkurencyjne narzedzie tego typu dla 6502 (moze wrecz dedykowane dla programujacych na Atari...)?
Dobrze by bylo gdyby symulator nie korzystal z pliku zrodlowego asm, jesli mam pisac w makroasemblerze xasm i uzywac jego pseudorozkazow...
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.