Ta działa :-) Gratulacje!
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ta działa :-) Gratulacje!
Kupilem gre od comodorowca, ale mowil ze dziala na Atari.
Byłeś na festiwalu i kupiłeś od 8-Bit Guy-a?
https://youtu.be/VOeoPPCZEB0
Od 5 minuty widać jego stoisko
A swoją drogą macie tam fajne sprzęty, takie amerykańskie :)
Tak, bylem w tym roku na VCF MW i kupiłem gre prosto od niego, z autografem. Kolejka do jego stołu byla taka sama jak do mięsnego w PRL ;) . Miał tez działający Commander X16. Byl tam tez LGR i jakis inny youtuber, ktorego nie znam. Mialem okazje troche porozmawiac z chlopakami od FujiNeta - Thomasem i mazzaldem. Z rzeczy ktore mnie zaciekawiły, byl między innymi twórca klona plyty VIC-20 (tez mozna zobaczyc na kanale 8-bit Guy) i byl chlopak z monitorem Atari XC 1411 dedykowanym wizualnie do serii XE. Z innych ciekawostek (dla amerykanow) bylo calkiem spore stoisko ze sprzętem Sinclair, Amstrad i BBC. Ogólnie fajna impreza, ale slyszalem ze wiele osob nadal sie nie pojawilo ze wzgledu na virusa. Ja tez bylem tylko kilka godzin. Troche za malo Atari. Bede sie starał zeby w przyszłym roku wziąć tam swoj wlasny sprzet (np PAL 800XE) i pokazac cos co obecnie robi sie w Polsce na male Atari.
@ZuluGula
Myślę że jak pokażesz im Floba to szczęka im opadnie.
Nie wiem po co.. nie wiem na co.. ale Atari...
używałem tego laba do pomiarów temperatury piwa (na streamie), tak że poważne zastosowanie zestawu laboratoryjnego generalnie jest ;)
Pin, po zabiegu :P
Tylko daje cynk ze wkrótce na ebay pojawi sie 815
https://atariage.com/forums/topic/32544 … ebay-soon/
Ustawcie sobie w powiadomieniach i szykujcie organy.
A mówią że toms to brzydki klocek/cegła.
A tu cyk, jaka piękna maszyna.
Cena też widzę że była kiedyś całkiem męska.
Nabijam posty :P
Za 400pln sprężynkowa, zakupiłem klawiaturę, jest też zestaw od Drygol-a sprężynek.
Aż boję się o nowe 130xe :)
To ta wczorajsza licytacja? a ja się złapałem za głowę widząc cenę 400zł :D
Chodzi o spreżynkową na jednowarstwowej membranie?
To ta wczorajsza licytacja? a ja się złapałem za głowę widząc cenę 400zł :D
Tak a pokaz jakaś inna aukcje z tata klawiatura ?
Link do aukcji?
https://allegrolokalnie.pl/oferta/atari … klawiatura
A cena naprawdę kosmos, nawet jak za klawiaturę na sprężynkach ;-)
Odpuściłem obserwowanie przy 150 zł, bo kupiłem taką na Allegro w grudniu 2019 za 75 zł.
Ja za 50pln; ale teraz inflacja.
Nie działa mi jeden klawisz i to nie kwestia sprężynek.
Cena normalna, jeśli ma ktoś linka gdzie można taniej kupić, poproszę :)
p.s.
Nawet nie wiem z kim się tam strzelałem, ale było całkiem "męsko".
Inflacja kilkaset procent po 2 latach? No nieźle ;-)
Cena 400PLN za klawiaturę nie jest normalna, bardziej z gatunku: dwóch ją bardzo chciało i się uparło :P
Argument "znajdź mi taniej" jest dyżurny, ale dość kiepski.
Wiadomo, że tego się nie produkuje i często po prostu cierpliwość popłaca kupić w normalnej cenie ;-)
z tą cierpliwością bym nie przesadzał. poluje na górną obudowę do st już kilka lat
Obudowy górne luzem to rzadkość, fakt. Czasem prościej kupić cały komputer i sprzedać potem bez lub na części.
też tak myślałem ale rozwalać nastepne unikalne sztuki ? słabo
Obudowy górne luzem to rzadkość, fakt. Czasem prościej kupić cały komputer i sprzedać potem bez lub na części.
Jak widzę na aukcjach rozłożony na części komputer, sprzedawane każda w osobnej aukcji to mnie szlag trafia. Normalnie to by całość sprzedał za kilka stów ale w częściach jak się zsumuje to wychodzi ponad tysiąc zł, naiwny. I jeszcze alledrogolokalnie które ci podbije cenę w ostatnich sekundach, na każdej z aukcji... paranoja.
A nie wiem, ja tak nigdy nie sprzedawałem. Tutaj bardziej chodziło o pozyskanie górnej obudowy ;-)
Rozkładanie sprawnego komputera i sprzedaż na części to faktycznie grube przegięcie, już lepiej sprzedać po prostu bez górnej obudowy.
Niezłą patologią Allegro Lokalnie jest także kwota wyjściowa. Jeśli sprzedający ustawi 49 zł i nikt jeszcze nie zalicytuje, to pierwszy oferent i tak musi przebić ją i dać co najmniej 50 zł. WTF?
@pablozp Mi się trafił trzaśnięty w transporcie STE. Grey załatwił mi z zagranicy samą górną obudowę, ale strasznie żółta i oskrobana (lepsze to niż nic) aczkolwiek znalazłem na allegro angielskiego 520 STfm w ładnym stanie za 600 zł, to sobie go kupiłem. Obudowy i klawiatury przełożę a wierzę, że za jakiś czas pewnie uda się sprzedać takiego składaka z kiepską obudową, więc jeżeli masz cokolwiek nawet klejonego, to myślę, że możesz spokojnie przełożyć i uda Ci się sprzedać.
No to kilka zdjęć z mojej zdobyczy w zeszłym tygodniu.
Niestety tanio nie było, gdyż nie mam szczęścia znajdować takich rzeczy na elektro-złomie.
Terminal 3000! Zazdro, gratuluję!
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 53 zapytań