Czy ma może ktoś namiar na schemat kabla video do podłączenia Falcona do złącza SCART? Mam taki ale jest problematyczny - jeśli go podepnę "na krótko" pod TV (LG Flatron M2262D) to mam obraz ale jeśli podepnę się pod GBS8200 albo scandoubler marki Speaka na HDMI (taki czarny metalowy, popularny i generalnie dobry) to nie mam poprawnego obrazu - w przypadku GBS-a mam nic a w przypadku scandoublera obraz się pokazuje na moment i zaraz zrywa. Chciałbym sprawdzić, czy na pewno jest wszystko w nim jak należy i ewentualnie poprawić. Chodzi mi zwłaszcza o wszelkie linie synchronizacji.
Jednocześnie jak podepnę Falcona kablem VGA (z dodanym przełącznikiem i spreparowanym tak, żeby też zwykłe RGB wypuszczał) i podepnę to pod Oriona, który łapie 15kHz to obraz jest całkiem znośny (no, można się jakości czepiać ale poza tym jest OK).
Chciałbym móc się podpiąć skutecznie pod scandoubler ponieważ mogę wtedy używać grabbera HDMI. A grabber na VGA, który mam, dla odmiany nie łapie 15kHz i nie pokazuje obrazu.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.