1 Ostatnio edytowany przez nikodemk (2021-10-16 19:38:44)

Potrzebuję przenieść pliki dyskietki do PC z Atari 1040 ST, uszkodzony. Mam stację dyskietek ST działającą, jak ją podłączyć pod USB?. Chodzi mi o pliki Cubase 2.01. Czy jakiś moduł jest?  Lub stacja USB, która czyta FDD te pliki pod PC? proszę o pomoc

2

Przeniesiesz za pomocą każdej stacji, również na USB.

O ile oczywiście dyskietki nie są zabezpieczone, wtedy tylko rozwiązanie typu Kryoflux, Supercard Pro.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

3

Nadmienię, że dyskietki formatujemy na pc w 720kb :)

JiL Fan.

4

To żeby trochę popsuć tę sielankę dodam, że nie każdy napęd USB nadaje się do nagrywania dyskietek DD (720KB). Mam taki, który tak "poprawia" strukturę, że dyskietka jest nadal używalna w tym napędzie ale Atari już jej nie widzi (nie jest to uszkodzenie mechaniczne a logiczne).

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

5

Jest tak, jak kol. wyżej pisze. Natomiast OP mówił, że chce przenieść w kierunku Atari → PC, w takim przypadku każda stacja powinna działać.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.