Pin napisał/a:No ale, przychodzi ktoś później cały na biało i mówi: "wolność", "kaganiec", "5G", depopulacja", "spisek". Najgorsze, że to ludzie na prawdę inteligentni; smutne.
@Pin: Ja rozumiem, że może w Twojej sytuacji mogła nastąpić pewna kumulacja. Ale powiedz mi szczerze - czy JA ZABRANIAM Ci się zaszczepić, dezynfekować, czy w inny sposób dbać o zdrowie swoje i swoich najbliższych jeśli tylko czujesz, że tak należy?
Nie.
A czy Ty KAŻESZ MI się zaszczepić, nosić maskę, dezynfekować, a jeśli tego nie zrobię to chętnie widziałbyś mnie w kajdanach sponiewieranego przez odpowiednie ZOMO? I finalnie zaszczepionego na siłę?
Tak.
A teraz pytanie - czy to, że ktoś sobie gada o plandemii, wolności, 5G, depopulacji czy spiskach, ma jakikolwiek wpływ na to co Ty zrobisz w celu ochrony swojego zdrowia? Nie. Po prostu możesz nie wpuszczać takich ludzi do domu i nie podawać im ręki.
To co jest dobre dla Ciebie, niekoniecznie będzie dobre dla mnie. I z różnych względów może nie będę chciał uczestniczyć w tym wszystkim? Może obserwując co się dzieje uznaję to za hucpę? Może myślę, że ktoś mnie tu kłamie? A może nie mogę brać udziału w eksperymencie medycznym bo zabrania mi tego np. umowa zawarta z ubezpieczycielem kilkanaście lat wcześniej?
Pozwól że TO JA zadecyduję o tym co zrobię.
Pamiętaj też, że niedługo będziesz się cieszył widząc mnie w okowach, bo kiedy już do tego dojdzie, to tylko czekać jak w następnej kolejności ktoś przyjdzie zabrać Ci dom, majątek a może i źródło dochodu jakim jest praca. I dokwateruje jakiegoś potrzebującego, bo żyjesz ponad stan na zbyt dużej, jak na Twoje potrzeby, powierzchni.
A najsmutniejsze jest to, że ludzie wykształceni i inteligentni tego nie widzą, mimo że mamy przykłady w swojej własnej historii. Ja wiem - to nieprawdopodobne. Amerykanie też nie wierzyli Karskiemu jak opowiadał co się dzieje w okupowanej Polsce. Jakoś tak wychodzi, że mimo że to nieprawdopodobne, to w piecach ląduje kilka milionów ludzi. Kto mógł przypuszczać?
hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje