Inmark napisał/a:Moi drodzy,
Przetestowałem kilka monitorów
HP E243m to kolejny przetestowany przeze mnie i dobrze działający monitor z Sophia 2 - ustawiłem Keep aspect ratio (czy jakoś tak - ale uwaga funkcja zagrzebana głęboko w menu monitora) i obraz wygląda super, jak na zdjęciach - ciemno było w pokoju więc i monitor był mocno przyciemniony - na żywo kolory czyste, soczyste, nie można po prostu wzroku oderwać.
https://www8.hp.com/h20195/v2/getpdf.aspx/c05689087.pdf
W specyfikacji technicznej ten monitor ma jawnie podane, że obsługuje V-Sync 50-60 Hz.
Monitor jest wyposażony w głośniki i gniazdo Audio-In więc może też obsłużyć dźwięk z naszej Ataryny.
Na pokładzie jest też kamera, ale tego nasze pudełeczka jeszcze, podkreślam jeszcze, nie obsługują ;)
U mnie zadziałało to na kablu Kabel DVI-D - HDMI Blow 92-021# 1,5m czarny z aktualnej na 16.01.2022 oferty Alle......
Wcześniej na "przelotce" nie poszło - kabel jest tu więc szczególnie istotny.
[edit]
Idąc za ciosem sprawdziłem współpracę Zosi z Sony KD-55XF9005 w salonie i… jak wcześniej był zonk, tak teraz, na tym kablu za 15 zł śmiga !! Fotka w załączeniu, ten TV ma szybę z przodu, więc na zdjęciu wygląda to jak wygląda a w realu jak zawsze w przypadku Zosi genialnie.
Wg specyfikacji ten TV (i zapewne inne Sony, które mają to jawnie napisane) obsługuje V-Sync 50 Hz wiec jeśli komuś nie działa jak mnie, to będzie problem kabelka, ja testowałem na bocznym HDMI1.
Podsumowując: ten kabelek to najlepsze 15 zł jakie ostatnio wydałem ;)
Post's attachmentsHP_E243m_1.jpg 460.05 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
HP_E243m_2.jpg 508.49 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
Sony_XF90.jpg 562.67 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Atari 130XE, Ultimate 1MB, Sophia2
FujiNet Basic by Zaxon, TOMS720 by Zaxon, SIO2SD, 8bitDo
XE Remake - in progress