Hejka,
Ostatnio udało mi się dorwać Atari 5200 w stanie nieznanym z dwoma oryginalnymi kontrolerami, z uciętą wtyczką antenową i bez zasilacza. Wtyczkę założyłem (zwykłą RF) i kupiłem odpowiedni zasilacz. Konsola działa, ale.... Konsolka jest w systemie NTSC (to akurat mi nie przeszkadza, bo mam monitor Samsung z obsługą tego systemu i kolorki są w miarę ok z ustawieniem na auto). Niestety dźwięk jest przesunięty w stosunku do obrazu i kontrolery bardzo słabo działają tzn. kierunki działają ale przyciski słabo ( w jednej można od czasu do czasu uruchomić start,a w drugiej działają tylko kierunki, przyciski nie reagują). Czy znajdzie się wśród was magik, który zajął by się tą konsolą tzn. chodzi mi o z synchronizowanie dźwięku do obrazu lub przeróbka audio-video (ale to chyba bardziej skomplikowane) oraz przeglądem kontrolerów. Odnośnie kontrolerów, nie wiem czy w oryginale gałka przy zmianie kierunku powinna wrócić do położenia centralnego, w moich padach zostaje w położeniu po zmianie kierunku np. przesuwam w prawo to zostaje w prawo. Nie wiem czy tak powinno być? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Greg