tOri napisał/a:zbyti napisał/a:skoro pogodzili się z tym co było do tej pory i przyjęli do wiadomości ilość "poległych" to już nic się nie wydarzy w najbliższej przyszłości. jak "władcy" nie będą tak głupi jak "komuchy", że zrobią podwyżki przed świętami albo nagle zabraknie jedzenia to ugotują tę żabę do końca.
Poziom znienawidzenia tych łajdaków jest już tak poważny, że nie zdziwię się gdy jakiś samotny wilk po prostu ukatrupi niedzielskiego. Pod pokrywką się ostro gotuje. Tyle, że Polacy to bardzo spokojni ludzie. Do czasu...
Dzisiejsi Polacy to nie ci Polacy z przed 100 lat. A jeżeli myślę o tego typu wyczynach na świecie to albo mam pewności albo dużą dozę pewności, że za "samotnym wilkiem" stały jakieś służby.
Nawet pomijając seryjnego samobójce na ostatnie 2 tego typu wyczyny w Polsce mam wątpliwości przynajmniej co do tego z Gdańska, może w biurze PiS pojawił się swego czasu autentyczny szaleniec.
Samotne wilki się prędzej podpalały na znak protestu - chyba był nawet taki jeden za komuny i w Polsce. Coś mi świta, że w III RP też coś takiego było.
Nie przypominam sobie ani jednego zamachu na władzę ludową w bloku wschodnim po roku 1950. Może były ale ja nic o nich nie wiem.
--- EDIT ---
Tak w 2017 ktoś protestował przeciw polityce PiS https://pl.wikipedia.org/wiki/Samospale … 3%B3jstwa)