@AdamK ale Ty kombinujesz jak koń pod górkę...
Czy przyjdą czy nie przyjdą to było ironizowanie Twojego rozumowania.
Czy ty wiesz o ile ta cała alfa uszczupliła populacją globalną?! Spodziewasz się teraz 10%?! Przecież tego nie zrobiła nawet Hiszpanka a C19 nawet w cieniu tej zarazy nie stało. Alfa uszczupliła globalną populacją o jakieś setne procenta :P i to przy wierze, że te śmierci liczono dokładnie a nie dosypano do tego zgony z innych przyczyn.
Dla mnie to pokazuje jak masz zafałszowany obraz w głowie tego co się dzieje i jak to jest w Twojej imaginacji wyolbrzymione.
Do tego jak coś przyrasta co rok o 1% to to się nie równa przyrostowi stanu początkowego o 10% - zgubiłeś trochę ludzi w swoich rachubach :P
---
Rozumiem, że o Mr. Bidenie nie porozmawiamy?! :P
---
Pokręciło was tam dokumentnie a zwłaszcza ci co chorowali ciężej myślą, że inny mają taki sam problem jak oni? Nie, jesteście marginesem, dbajcie o siebie tak jak umiecie ale nie macie prawa żądać ode mnie bym ja dla waszego zdrowia modlił się codziennie 3x w stronę Mekki. Ja o SWOJE zdrowie też życzę sobie dbać tak jak ja uważam za stosowne i skuteczne i niestety (jak rozumem) dla was nie uznaję za taką metodę szczepienie się tym wynalazkiem. Zwłaszcza, że "zaszczepiłem się" naturalnie - lekko chorując, co jest z natury skuteczniejsze (miałem kontakt z pełnym wirusem) a przytaczane w tym wątku badania pokazują, że mam wielokrotnie większe szanse z Deltą niż po strzykawce :P