Chociaż po sztuce :)
C16 / C64(C/G) / A500 / A500+ / A600 / A1200 / 1541 / 1541-II / 1571
U1MB / Sophia2 / PokeyMax3 / Furia / Warp1260
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Kwarce 14,187576 i 4,433618 MHz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chociaż po sztuce :)
Napisz do Duddiego/Retronics. Gdzieś mi się obiło o uszy, że ma(mają) ;)
Oba te kwarce, które podałeś są dostępne bez problemu w większości sklepów elektronicznych.
Edit: a nie, sorry, źle spojrzałem, z tym 14 będzie kłopot, ale ten 4, to typowy palowski i faktycznie jest dostępny wszędzie.
znalazłem post Sikora, gdzie przewinął się sklep Micrsa. Zamówiłem takie (różne pojemności).
ale czy będą OK ? nie wiem
Będą dobre ale raczej te z nóżkami (tht)
Pozycja 1 i 3 są do montażu powierzchniowego i trzeba będzie improwizować ;)
btw: gruby blog prowadzisz - jest na czym oko zawiesić...pogratulować!
Te SMD mają nóżki jak THT tylko krótkie i odgięte na zewnątrz. Mają nawet idealnie właściwy rozstaw. Wystarczy je tylko "postawić" delikatnie odginając i wlutować. Mam dokładnie taki kwarc wlutowany w płytę XE i działa bez problemu. Ma niski profil, mieści się idealnie.
ok, to temat do zamknięcia - czekam na dostawę
dzięki Panowie
-> perinoid
A skoro tak... Nie próbowałem wtykać "nóżek" smd w otwory pcb :)
No to się nadadzą i te.
ja tam kiedyś widziałem dolutowane nóżki do SMD :)
Nie próbowałem wtykać "nóżek" smd w otwory pcb :).
A ja nie wiedziałem, że się tak nie robi i wetknąłem ;-D
Wystarczy je tylko "postawić" delikatnie odginając i wlutować.
Miałem, odgiąłem i nóżki pękły. Może mój pech,a może są takie delikatne.
-> Zgrd
Widocznie perinoid miał dużo więcej szczęścia :) Generalnie zaś używanie elementów niezbyt zgodnie ze sposobem montażu może skutkować zepsuciem się i tyle. I telefonem komórkowym da się wbić gwoździa...
Zgadzam się. Jak się nie ma co się lubi to można spróbować użyć co się ma. Ale oczywiście lepiej użyć właściwe części. Mi się powiodło, nie każdemu musi. Ważne jest, że jest opcja.
W kwarcach SMD te nóżki nie dają się odprostować - od razu się ułamują.
Co do tych PAL-owskich 4.433 to proponuję wziąć te w dużej obudowie. Walczyłem teraz z moją nową płytą Atari 2600 i chyba ze dwa podejścia w weekendy robiłem - cały czas coś było nie tak z obrazem i z kolorami. Po wywaleniu tego kwarcu w małej obudowie i wsadzeniu oryginalnego w dużej obudowie wszystko ruszyło od strzała. Albo ten mały miał "odjechany" rezonans, albo nie taką jak trzeba dobroć.
Widocznie perinoid miał dużo więcej szczęścia :)
To ja ze swojej strony mogę tylko pogratulować, bo załatwiłem tak 2 kwarce i freddiego, nóżka strzeliła na włączonym kompie i fredek przeniósł się do krainy wiecznych scalaków.
Czy ktoś zamówił może większą ilość tych kwarców 14,187576 MHz w obudowie THT u Microsa i mógłby odsprzedać ze 2 sztuki? Tam da się założyć tylko konto firmowe, a ja niestety nie prowadzę działalności i nie mam jak złożyć zamówienia.
-> _tzok_
Powinienem mieć niskie tht. Sprawdzę i dam znać
tori dawaj na PM - dwa mogę odstąpić
-> Santyago - to raczej do _tzoka_ z PM :)
Powinienem mieć niskie tht. Sprawdzę i dam znać
Dzięki, ale przesyłka od @Santyago jest już w drodze ;)
Hej,
Sprawdziłem i mam niskie THT, ale skoro już do Ciebie jadą no to luzik :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Kwarce 14,187576 i 4,433618 MHz
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 48 zapytań