Witajcie,
potrzebuję schematy dopałek do Falcona - CT60, a najlepiej CT63. Niezbędna ingerencja elektronika... Ma ktoś może?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Schematy CT60/63
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie,
potrzebuję schematy dopałek do Falcona - CT60, a najlepiej CT63. Niezbędna ingerencja elektronika... Ma ktoś może?
Na pewno autor.
Hejka Bart,
napewno mam kolegę, który jest wstanie wszystko naprawić jesli jest coś jest nie tak, poza tym mam kontakt z producentem CT63. Oczywiście w miare wolnego czasu ale na pewno naprawi.
Pozdr
Kroll
@bart, a w czym jest problem?
@perinoid, pasiu
Dziękuję za sugestie i wskazanie palcem... sam sprawdzałem na tej stronie i nie wiem jak - ale przeoczyłem...
@rj1307
Falcon to naprawdę niezwykłe urządzenie... od wielu miesięcy (ok. rok, próbowałem z 30 razy z różnymi pamięciami, dociskaniem itp) w trybie CT60 po wyświetleniu obrazka a przed wczytaniem sterowników HD wysypywał się podając ciąg liczb i słów wskazujących na failure - zakładałem, że to problem z pamięcią; tryb 030 pracował normalnie;
Następnie padł mi również sterownik HD, więc Falcon stał przez ok. 2 miesiące nie użytkowany...
Wczoraj robiłem przeprowadzkę i po przeniesieniu sprzętów w nowe miejsce po kolei testowałem czy wszystko ok.
Podpiąłem Falcona pod RGB (wcześniej był pod VGA), przeinstalowałem w trybie 030 HD Drivera i odpaliłem w trybie 030 - wszystko ok.
Myślę sobie - odpalę w trybie 060 i zrobię fotkę, aby pokazać Tobie co wyświetla i ... Falcon uruchomił się w trybie 060 bez problemów; demka, Ace2 itp - wszystko śmiga...
Co się stało, że ruszył? Drobne wstrząsy przy przenoszeniu? Przepięcie na tryb RGB (dzisiaj sprawdzę w trybie VGA)? Reinstalacja HD Drivera (choć wcześniej przez prawie rok w trybie 030 HD Driver działał prawidłowo a CT60 nie...)? Przypadek?
Falcon to jedna wielka przygoda!
Nieodpowiednia wersja HDDriver'a
@rj1307 - nie wydaje mi się... nie pisałem tego w poście, ale wcześniej na tej samej wersji HDDrivera CT60 działał przez lata... nie aktualizowałem HDDrivera - tylko włożyłem dyskietkę ze sterownikiem i poprzez HDUtil ponownie zainstalowałem sterownik...
Może plik sterownika na dysku był uszkodzony w jakiś sposób i aktualizacja to naprawiła?
Tak jak pisałem - Falcon to niezwykłe urządzenie. Dziękuję za podpowiedzi i sugestie.
Na razie działa, ale zapewne za kilka miesięcy znowu temat wróci... No nic - cieszę się chwilą...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Schematy CT60/63
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 45 zapytań