2 dni przy grilu stałem za kare, dla ponad setki chłopa :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Zloty » Lost Party 2021
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
2 dni przy grilu stałem za kare, dla ponad setki chłopa :)
Tiger, bardzo dobrze grilluje ..
a jego praca to majstersztyk.
Polecam samemu rezerwować nocleg w turyście czy Krystynie.
Nie jest wymagana przedpłata ..
Tym razem mój pokój stał pusty bo miałem być w piątek byłem w czwartek to skończyłem w sobotę , zamiast w niedziele . Od razu zapisałem się na przyszły rok.. aby pewien pan nie zajął wszystkiego
Napisałem jedynie co mi się nie podoba, a co organizator z tym zrobi (raczej nic i na nic nie liczyłem) to jego sprawa.
Większość jest zadowolona i tego się trzymajmy.
Na konkurencyjnym zlocie jest lista chętnych, która daje organizatorowi orientację ilu osób powinien się spodziewać (wiadomo +/-).. i to raczej działa, zwłaszcza, że nie jesteśmy do końca sobie obcy...
To co Vasco napisał: "Nie ma możliwości niedomknięcia budżetu, jeśli 100% skorzysta z promocji." jeszcze bardziej mnie utwierdza, że to kara (koszt niemalże x2) dla spóźnialskich/niezdecydowanych/nie mających jeszcze domkniętych planów.
A ja nie rozumiem o co te jojczenie. O kilkadziesiąt złotych? Ja bilet na LP2020 kupiłem w pierwszym terminie po najniższej cenie. Na zlot nie pojechałem ze względów, nazwijmy to, epidemiologicznych. Ale w głowie nawet nie pojawiła mi się myśl, że dotknęła mnie jakaś strata finansowa, a biletu nie przesuwałem na następny rok, tylko potraktowałem jako wsparcie tej świetnej inicjatywy, jaką uskutecznia Vasco. Dla mnie to, czy zlot bedzie na stadionie czy w sali gimnastycznej jest drugorzędne. Nawet drugorzędny jest konkretny sprzet na jakim się koncentruje wydarzenie. Ważni są ludzie, którzy jarają się tym samym co ja i oglądają te piksele 2*3 i słuchają tych prostokątów. Dlaczego miałbym zatem nie ułatwiać życia komuś, kto angażuje się, żeby dać możliwość poczucia tego kolejny i kolejny raz i nie upewnić go, że warto to robić? Nie bądźmy cynicznymi oportunistami. Zloty nie są, żeby ktoś miał zerżnąć z nas kasę i wcisnąć jakiś produkt. Zloty to owoc tego community, które tworzymy i zwyczajnie nie rozumiem postawy co niektórych w tym wątku.
Na konkurencyjnym zlocie jest lista chętnych, która daje organizatorowi orientację ilu osób powinien się spodziewać (wiadomo +/-).. i to raczej działa, zwłaszcza, że nie jesteśmy do końca sobie obcy...
- Proszę Pana, dlaczego Pan sprzedaje te pomidory po 10 złotych? Przecież sprzedawca obok sprzedaje po 8 złotych?
- To idź Pan kup po 8 złotych i nie zawracaj mi dupy.
Dely, bardzo trafne podsumowanie. To organizator ustala "politykę" cenową.
Przybijam piątkę z Laoo. :) Zlot w 2021 opłaciłem online w ostatnim terminie i zaraz potem nocleg. Ryzykowałem nieobecność, bo w na ten czas mógł być wyznaczony termin operacji. Gdyby tak było "straciłbym" 280 zł, ale wyszedłem z założenia, że chociaż wesprę w ten sposób imprezę. Zaryzykowałem też wejściówkę na przyszły rok i jeżeli nie będę mógł się pojawić, z pewnością nie będę mieć pretensji do Vasca, bo mnie skusił.
BTW. Operację przeszedłem wczoraj i jak widać nie tylko się udała, ale nawet pacjent nie zmarł. ;)
Co do cen za party, na największym scenowym party na świecie - Revision wejściówka to 100eur ale funkcjonuje prosty mechanizm: opisz nam dlaczego nie możesz tyle zapłacić i prawdopodobnie dostaniesz 50% zniżkę. Korzystałem z tego będąc studentem ale dorośli ludzie z PL też byli akceptowani.
Dlaczego może to działać? Jest też bilet 'w drugą stronę' - supporter ticket, bodajże minimum 250eur, ktoś zarabia, chce wesprzeć imprezę, proszę bardzo. Nagrodą jest t-shirt w innym kolorze oraz opcjonalnie skromna wzmianka pod koniec party. Jasne, są też sponsorzy.
IMHO optymalny system i dla Polskich parties.
Ja naprawdę już nie rozumiem tej dyskusji w kontekście Lost Party. Kupując w pierwszym terminie bilet online/wspierający "ryzykujemy" całe 40 zł w skali roku(!). W przypadku nieobecności głosujemy online, śledzimy stream na YT i wspieramy świetne party. W przypadku obecności wydajemy łącznie 80 zł, co przy ilości atrakcji, bardzo fajnych gratisów jest doskonałą ofertą.
No i możesz ten bilet przenieść na kolejny rok :)
Zaraz zamykamy sprzedaż koszulek!
A ja nie rozumiem o co te jojczenie. O kilkadziesiąt złotych? Ja bilet na LP2020 kupiłem w pierwszym terminie po najniższej cenie. Na zlot nie pojechałem ze względów, nazwijmy to, epidemiologicznych. Ale w głowie nawet nie pojawiła mi się myśl, że dotknęła mnie jakaś strata finansowa, a biletu nie przesuwałem na następny rok, tylko potraktowałem jako wsparcie tej świetnej inicjatywy, jaką uskutecznia Vasco. Dla mnie to, czy zlot bedzie na stadionie czy w sali gimnastycznej jest drugorzędne. Nawet drugorzędny jest konkretny sprzet na jakim się koncentruje wydarzenie. Ważni są ludzie, którzy jarają się tym samym co ja i oglądają te piksele 2*3 i słuchają tych prostokątów. Dlaczego miałbym zatem nie ułatwiać życia komuś, kto angażuje się, żeby dać możliwość poczucia tego kolejny i kolejny raz i nie upewnić go, że warto to robić? Nie bądźmy cynicznymi oportunistami. Zloty nie są, żeby ktoś miał zerżnąć z nas kasę i wcisnąć jakiś produkt. Zloty to owoc tego community, które tworzymy i zwyczajnie nie rozumiem postawy co niektórych w tym wątku.
Popieram w 99.9% procentach, bo piksele sa 3*5.
Dotarły domówione koszulki. Będę rozsyłane jutro do paczkomatów.
Jeśli ktoś z zamawiających chciałby od razu dobrać bilet na przyszłoroczną imprezę to mógłbym wtedy od razu do paczki dołożyć płytę :) Więc warto się pospieszyć :)
A będziesz słał maile w odpowiedzi na zamówienia koszulki z pytaniem o namiar na paczkomat do zamawiającego? :)
Od większości już mam. Od Ciebie jeszcze nie, ale już piszę ;)
Dzięki, też już odpisałem :-)
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Lost Party 2021
Wygenerowano w 0.023 sekund, wykonano 54 zapytań