Nie (to malo bezpieczne), ale sprawdzalem tez z wlaczonym i jest OK.
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
atari.area forum » Sprawy atari.area » Problemy z nowym forum
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
123, próba ...
[ Dodano: 30.10.2004 23:00:23 ]
Hmm, teraz zadziałało lepiej: jak włączyłem automatyczne logowanie, to każe mi się logować drugi raz, ale zaraz po tym post wysyła.
Crazy :/
a przepedziles kukizy i powtorzyles logowanie z zaznaczonym autologowaniem?
Dobra, przewietrzyłem jeszcze raz, przy logowaniu zaznaczyłem. Zobaczymy :D
[ Dodano: 31.10.2004 02:27:44 ]
PS. No niby się nie buntuje. Zobaczymy przy najbliższym "Cytuj" ;)
Niestety, to samo :(
Jak dam "Cytuj" nie będąc zalogowanym, to każe mi się logować dwa razy, a pomiędzy tym kazsuje mi napisaną odpowiedź.
[ Dodano: 31.10.2004 02:45:30 ]
Mam tą samą. Z przed kilku dni.
Teść, teściowa, teściątko ...
Jak dam "Cytuj" nie będąc zalogowanym, to każe mi się logować dwa razy, a pomiędzy tym kazsuje mi napisaną odpowiedź.
no dobrze, ale jak rozumiem, kiedy jestes zalogowany, to cytowanie dziala normalnie? i dwa razy tresci wpisywac nie musisz?
Nie, znowu mi się każe logować. A przecież się poprzednio grzecznie zalogowałem i nawet wysłał mi jednego posta, z cytatem Delego. A "Szybka odpowiedź" każe mi się logować znowu. Ja tego nie kumam, sory.
Dodam, że jeśli chodzi o serwisy z logowaniem, to korzystam z Allegro, z MBanku, właziłem też na forum Tolkienowe i jeszcze coś tam. Problemy mam tylko tu. i tylko z nowym skryptem.
[ Dodano: 31.10.2004 02:53:44 ]
no dobrze, ale jak rozumiem, kiedy jestes zalogowany, to cytowanie dziala normalnie? i dwa razy tresci wpisywac nie musisz?
Zrobiłem tak: wylogowałem się z forum, wylazłem z przeglądarki, uruchomiłem ją od nowa, wklepałem adres http://atariarea.histeria.pl/forum/, potem dałem "loguj", potem wybrałem pierwszy z brzegu post nie mój i nie twój (bo tobi odpowiadałem ostatnio), dałem "Cytuj", napisałem coś, wysłał grzecznie. Ale jak potem dałem "Szybka odpowiedź", żeby jeszcze coś dorzucić, to cyrk zaczął się od nowa: po wciśnięciu "Wyślij" logowanie, potem puste okno ...
[ Dodano: 31.10.2004 02:54:44 ]
A teraz mi wysłał.
A teraz mi wysłał.
bghh... to ja nie wiem.
to wszyskto przez te przegladarki, co jedna lepsza od drugiej, a wszyscy i tak pisza pod internet eksploitera...
skrypt jest oki to u ciebie musialo sie cosik w cookies chyba zwalic ;]
Co do odpowiedzi i dopisywaniu do istniejacego tematu (aby nie nabijac sobie statsow) to jezeli dely'emu sie niespodoba to sie to usunie ;)
a tak wogole to piszemy teraz nie na temat wiec moze utwoz temat w "sprawy atari area" i tam bedziem sie wyzalac ;) hehe
Inny teść, inna teściowa, i zupełnie inne teściątko.
[ Dodano: 31.10.2004 02:59:54 ]
No i co teraz będzie?
[ Dodano: 31.10.2004 03:00:11 ]
A teraz?
[ Dodano: 31.10.2004 03:00:34 ]
A teraz?
[ Dodano: 31.10.2004 03:01:29 ]
Przeniescie sie panowie z laski swojej na odpowiednie Forum :twisted:
I jeszcze raz ....
[ Dodano: 31.10.2004 03:02:20 ]
Ok, wygląda na to, że pod Operą wszystko działa. Czyli to wina Firefoxa. Szkoda, zdecydowanie go wolę od Opery :(
use mozilla. plain mozilla. the gecko himself :)
wino mode ... please bear with me :)
a ten tylko o tych winach ;)
wszyscy i tak pisza pod internet eksploitera...
Eksploitera, rotfl!
Mnie się właśnie pojawił inny problem. Wchodzę na forum, loguję się, przechodzę na stronę newsów i? jestem niezalogowany. Robię 'wstecz' - jestem zalogowany. Nie rozumiem. Dopiero co działało ok (nawet już na nowym skrypcie).
===============
Dopisane: Sorry, odwołuję alarm, to ja jestem dupa. Wyłączyłem obsługę herbatników i zapomniałem włączyć. :F Ale bazując na tym doświadczeniu, podejrzewam, że problem Draco też kryje się w obsłudze ciasteczek. Obejrzyj Draco swoje ustawienia? Może masz jakiś plugin, który miesza, itp.
Z pluginów mam tylko Adblock, on chyba nie przeszkadza. Zresztą, mam go cały czas i poprzednio nie przeszkadzał ;-)
Ściągnąłem sobie nowego Firefoxa i grzebałem intensywnie w opcjach, ale chyba niewiele to dało. Wygląda, jakby mnie samo wylogowywało kiedy spędzę trochę czasu na pisaniu posta. Bałdzo zabawne :>
Jak się samo nie poprawi, jakoś przemęczę się kopiując wszystko do schowka :mrgreen: Opery jakoś nie trawię, Mozilla 1.7.3 się muli strasznie, a zresztą Firefox to też gecko :)
uzywam Firefoxa 0.10.1 (GECKO 20041001) i powyzsze problemy u mnie nie wystepuja
[ Dodano: 11:39 - Wtorek 02 Listopad 2004 ]
uzywam Firefoxa 0.10.1 (GECKO 20041001) i powyzsze problemy u mnie nie wystepuja
cytowanie tez bezproblemowo dziala
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041026 Firefox/1.0RC1
Na nowszym Fajerlisie tez dziala bezproblemowo. Draco, ponawiam sugestie o sprawdzenie kompilacji - instalowales moze z gotowych binarek?
Nie korzystam z gotowych binariów, ale wychodzi na to samo, jakbym to robił, bo nie kompilowałem bezpośrednio ze źródeł, tylko z portów. A jeśli port jest wadliwy, to gotowe binaria zapewne też - o ile są dostępne gdziekolwiek.
Mozilla/5.0 (X11; U; FreeBSD i386; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041031 Firefox/1.0RC
[ Dodano: 02.11.2004 14:46:02 ]
PS. Może te problemy powoduje proxy - przełączyłem się na direct connection i chyba jest jakoś lepiej. Czy ktoś z was ma ustawione proxy?
...a u mnie dalej jajca z czasem przy postach, ale mnie to już całkowicie wałkuje i tyle... 8)
Edited: O - działa!
Fenks Stryjek! :)
Ja proxy nie używam, nie mam potrzeby. A Dely?
Uzywam w pracy i w domu. Niemal zawsze. Ale zrobilem tez testy bez proxy i działa.
W domu: squid/2.5.STABLE4-20040225
W pracy: M$ ISA w ktorejs tam wersji - nie pamietam teraz.
Po paru dniach przebywania na "direct connection" nie zauważyłem żadnych problemów. Czyli to "wina" proxy, a w każdym razie wyłączenie proksiego pomogło.
Żeby się upewnić, musiałbym sprawdzić pod Operą z włączonym tym samym proxy, ale szczerze mówiąc, nie chce mi się ... :)
Dely: dlaczego niemoge załączyć sobie obrazka - ma 80x80 - próbowałem 256 kol. 24 bity - jpeg/gif/png/bitmapy niechce przyjąć żadnego formatu: a obrazek w paincie se wyciąłem.
[ Dodano: Czw Lis 04, 2004 22:22 ]
no i gdzie znikły opcje dodawania załącznika własnego ???
zalaczniki mozna dodawac...tyle ze w 8bit/software ktos lub cos te opcje wylaczyl ? ;/
Zmienic to nalezy w opcji: fora/zezwolenia... ;-)
Spróbuj przekonwertować na ascii i wkleić :F
Tylko użyje do tego UUEncodera, bo Base64 na XL/XE nie odkodujesz. ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprawy atari.area » Problemy z nowym forum
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 65 zapytań