laoo/ng napisał/a:Nie będę zgrywał kogoś neutralnego, bo jestem z tych co się zaszczepili mimo ryzyka, bo uważam, że będąc częścią społeczeństwa ma się wobec niego jakieś obligacje (spoko, wiem jakie są pejoratywne określenia na tą postawę), ale z tego co zauważyłem, to tutaj każda ze stron nie słucha głosu przeciwnego, tylko słyszy swoje stereotypowe wyobrażenia co ta druga strona może mieć wg nich do powiedzenia. Covidianie myślą, że wszystkie antyszczepy nie szczepią żeby odmrozić swoje uszy, a dla antyszczepów covidianie do zaślepieni faszyści chodzący na sznurkach korporacji zamiast "włączyć myślenie". No a świat jest jednak bardziej skomplikowany.
Ponad połowa dorosłych Polaków: zaszczepiła się, czasem chętnie, czasem z obawą, ale ogólnie z pragnieniem żeby powrócić jak najszybciej do normalnego życia
AdamK: spokojnie przedstawia fakty, dane, stan wiedzy poparty setkami badań i metaanaliz
Rozwścieczony tłum: naukowcy to oszuści, wiadomo czyje pieniądze i wiadomo czyj spisek, lewacy, Hitler i Stalin, rację ma tytan researchu, bezstronny i obiektywny Rafał A. Ziemkiewicz, prawda jest w filmikach na jutubie.
epi: (przejmuje nastrój tłumu), słuchajcie, popjęrdoliliście już sobie półtora roku to foliarskie pjęrdololo, wystarczy, były informacje, zachęty, a wy dalej swoje, chociaż wiadomo że bezpośrednio stanowicie zagrożenie dla tych, którzy z powodu przeciwwskazań medycznych nie mogli się zaszczepić, a siejąc dezinformację i teorie spiskowe zniechęcacie kolejne osoby, przez co epidemia weźmie więcej ofiar i potrwa dłużej. Skoro informacje i zachęty nie pomogły, to pora na przymus.
Tłum: NKWD, SS, Hitler, Stalin, ChRL, totalniak, wyżywa się na nas swoimi nieopanowanymi emocjami
laoo: obie strony nie słuchają i nie rozumieją.
Kurtyna.
To fakt, świat jest skomplikowany, wystarczająco skomplikowany, żeby nie było trzeba wymyślać rzeczy, których na nim nie ma.
Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.