176

Z innej beczki: timeline już się krystalizuje i lada moment się pojawi. Generalnie będzie jak co roku:
- czw: dzień chilloutowy
- pt: wieczorem koncert Wacka i Acemana, później grill
- sb: w południe deadline, wieczorem koncert Katoda, wywiad z Gościem (dobra, Gośćmi...), kompoty, później TORT!!! i grill
- nd: ogłoszenie wyników (waham się, czy o 12 czy może jednak wcześniej, np. o 10?)

W sobotę zaczynamy produkcję identyfikatorów imiennych. Sprawdźcie proszę czy Wasza ksywa/grypa/platforma jest prawidłowo zapisana na stronie zlotu. Jeśli przyjedzie z Wami rodzina, to także wykonamy dla nich identyfikatory - tylko musimy o nich wiedzieć ;)

177

Rodzina przyjedzie jak zwykle ze mną, więc będzie ;)

Sikor umarł...

178 Ostatnio edytowany przez Nitro (2021-07-02 11:49:17)

Chyba zwolniło mi się okienko czasowe, tylko patrzę dojazd środkami publicznymi i kapkę średnio to wygląda. Moja lokalizacja: Kielce lub Skarżysko-Kamienna. I co dalej? Konin? A z Konina bus, taxi, a może ktoś byłby tak dobry aby podjechać i zgarnąć? Może z innej lokacji koło Lichenia...

179

W czwartek po południu będę jechał z Łodzi przez Konin i mam jedno wolne miejsce. Jak jesteś chętny to wyślij mi maila przez forum albo PW.

180

Nitro napisał/a:

Chyba zwolniło mi się okienko czasowe, tylko patrzę dojazd środkami publicznymi i kapkę średnio to wygląda. Moja lokalizacja: Kielce lub Skarżysko-Kamienna. I co dalej? Konin? A z Konina bus, taxi, a może ktoś byłby tak dobry aby podjechać i zgarnąć? Może z innej lokacji koło Lichenia...

W czwartek jedziemy z Radomia ze Zlewem, skontaktuj się z nim.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

181

Hugs, już dwie oferty, tylko mój trip jest nadal niepewny więc jeśli ktoś ma 100% pewność to niech bierze slot.

182 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2021-07-02 17:26:46)

https://www.lostparty.pl/2021/gfx/varia/dejet-jad.jpg

Gośćmi Lost Party będą: Dariusz Żołna (na zdjęciu po prawej), znany także jako De Jet autor jednego z największych polskich hitów na Atari XL/XE czyli gry Hans Kloss (1992) oraz niezwykle popularnego Spy Mastera (1993) oraz Janusz Dąbrowski, czyli Jad, który jest m.in. autorem konwersji Hansa Klossa na Commodore 64/128.

W sobotni wieczór porozmawiamy o początkach, współpracy z Avalonem, Tajemnicami Atari a także o historii przenoszenia gry na Commodore. A także o tym, czy nasi Goście pozostali w branży gier.

Oczywiście, jeśli będziecie chcieć zadać inne pytania, to będzie taka możliwość. Możecie też swoje pytania wysyłać do mnie. Z pewnością je zadam.

Niestety, De Jet nie będzie mógł pojawić się osobiście na imprezie, połączymy się z nim przez Internet. Jad będzie obecny w fizycznej postaci :)

183 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2021-07-04 11:01:37)

Party timeline:

czwartek, 8 lipca:
- 15:00 - otwieramy drzwi (jeśli ktoś zapuka wcześniej, to nie będziemy drobiazgowi...)
piątek, 9 lipca:
- 18:45 - oficjalne otwarcie
- 19:00 - koncert: AceMan
- 21:00 - koncert: Wacek/Arise
- 22:00? - grill
sobota, 10 lipca:
- 12:00 - deadline dla prac zgłaszanych do konkursów
- 18:00 - spotkanie z De Jetem i Jadem
- 19:30 - tort!
- 20:00 - koncert: Katod
- 22:00 - compos
- 23:30? - grill
- 00:30? - koniec głosowania (co najmniej godzina po zakończeniu konkursów!)
niedziela, 11 lipca:
- 10:15 - ogłoszenie wyników

Znak zapytania oznacza, że godzina orientacyjna, zależna od trwania wcześniejszego punktu programu.

184 Ostatnio edytowany przez Tiger/NG (2021-07-03 18:46:54)

Vasco, może ktoś ma jakieś źródło światła przenośne, żebym nie grilował znów przy lampie z telefonu :D

-jak nie, to coś z Solem ogarniemy.

Onizuka róla ! :)

185

Jeśli macie i możecie zabrać, to chętnie. Niestety, to jest plac i gdy nie ma oświetlenia na stałe, to trudno coś zaradzić.

186

@Vasko, a akumulatora nie da się jakiegoś załatwić? Kupiło by się lampę samochodową przenośną i po sprawie?

Sikor umarł...

187

postaramy się coś ogarnąć

Onizuka róla ! :)

188

Panie i Panowie - jeśli ktoś się deklarował, że będzie szczepiony, to bardzo proszę o przywiezienie ze sobą certyfikatu. Można go wygenerować w Internetowym Koncie Pacjenta ale z tego co wiem ośrodki zdrowia (czy jak one się teraz oficjalnie nazywają) drukują. Te po szczepieniu są ważne rok, więc przyda się Wam i tak przy innych okazjach.

Jeśli nie będziecie mieli certyfikatu, to zabierzcie ze sobą te karteczki z wbitymi datami szczepień. Dla mnie lepszy taki dupochron niż żaden.

Limit 150 osób jest na tyle duży, że ryzyko, że ktoś przyjedzie niezapowiedziany i nie wejdzie jest, powiedzmy, znikome. Tak więc jeśli ktoś planuje jeszcze przyjazd, to powinien się zmieścić. Oczywiście można też do mnie napisać i się upewnić.

189 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2021-07-07 18:31:00)

Zlot zaczyna się już jutro.

Czekają na Was gotowe koszulki i kubki:
https://www.lostparty.pl/2021/gfx/varia/varia_koszulki.jpg
https://www.lostparty.pl/2021/gfx/varia/varia_kubki.jpg

Identy wydrukowane od A do Z:
https://www.lostparty.pl/2021/gfx/varia/varia_identy.jpg

Na zlocie zwycięzcy każdego konkursu otrzymają także płytę CD grupy Brothers in ATRS!
https://www.lostparty.pl/2021/gfx/varia/varia_bia_cd.jpg

Płyty będą także do zdobycie przez zwykłych uczestników. Szczegóły na zlocie. Warto przyjechać!

Na koniec kilka spraw. Głównie przypomnienia i kilka rzeczy, które zmieniły się w ostatnim czasie.

Parkowanie
Nie można parkować bezpośrednio pod party place. Na moment, aby się wypakować, to nikt od razu nie odholuje, ale zostawiajcie auta po drugiej stronie ulicy, na parkingu - dotyczy zwłaszcza nocujących w Turyście. W weekendy pojawia się tam punkt opłat (ostatnio było bodaj 10 zł jednorazowo). Jeśli zaparkujecie w czwartek, to nikt Was raczej nie będzie ścigał do niedzieli, więc tym bardziej radzę to zrobić od razu. Ew. zapytajcie, czy mieszkańcy Turysty też płacą. No i z drugiej strony pensjonatu także jest kilka miejsc.

Wyżywienie
Tradycją Losta (no, już 2-letnią! ;)) są grille. O wsad kiełbaskowy nie musicie się martwić. Ale, jeśli ktoś życzy sobie czegoś innego, to musi już sobie zorganizować. Mistrzem kuchni będzie ponownie Tiger/NG! :) Tacki będą, ale będę wdzięczny, jeśli zadbacie o sztućce. Policzyłem dziś ilość osób razy 2 dni grilla i wyszła liczba na tyle duża, że uznałem, że naprawdę szkoda kasy na zakup jednorazowych widelców czy noży. Bądźmy nieco eko. Oczywiście jeśli ktoś lubi kiełbasę w dwóch pajdach chleba, to tym lepiej. Bo chleb będzie, no chyba, że zabraknie ;) O musztardy, keczupy się nie martwcie. Chyba nawet chrzan będzie...

Kawa i herbata oczywiście bez ograniczeń samoobsługowo. Zabierzcie kubki (bo bez nich jesteście narażenie na domokrążce, który sprzedaje takowe...).

Wejście
Sala będzie otwarta od ok. 15 w czwartek do ok. 15 w niedzielę, całodobowo.

Noclegi
Przypominam, że nie ma noclegów na sali głównej, nie mamy też z racji covidu sali wspólnej. Mam nadzieję, że sleep wróci już za rok.

Compoty
Deadline jest (od roku) ustalony na sobotę, godz. 12. Bardzo prosimy o nieprzekraczanie go! Każda praca będzie nagrodzona. Paczka z nagrodami jest w drodze (dlatego nie ma tutaj jeszcze zdjęcia)!

Podsumowując. Zabieracie na zlot:
- kubek,
- sztućce,
- osoby, które się wcześniej zadeklarowały: certyfikat covidowy potwierdzający: szczepienie, przechorowanie, negatywny test,
- radość, którą się podzielicie :)

190

- szczoteczkę do zębów :D

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

191

Jak coś, to ja niestety odpadam, że też nie wynaleźli jeszcze spowalniacza czasu oraz teleportu.
Pozostaje życzyć wybornego party.

192

No ja niestety to samo :(
Nie pykło kolejny raz po mojej myśli :(
Udanej imprezy wam wszystkim życze!

193 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2021-07-07 22:04:39)

No szkoda ale bywa, co zrobić? :(

Drygol: zamienić na online na ten i kolejny rok (wtedy będą także bonusy tegoroczne), czy przenieść na przyszły rok cały bilet?

194

Jako niedoszły uczestnik życzę Wam jak najlepszej zabawy!

Atari 800XE/U1MB/Sophia2/PokeyMax + A1050 Toms Multi + CA2001

195

Będzie stream?

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

196

@Vasco, ja impreze i tak chce wspierać więc jak ci wygodniej :)
Bawcie się dobrze i - podkreślam - nie testujcie teleportacji ! :D

197 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2021-07-09 09:16:51)

https://www.youtube.com/watch?v=0a7wIv-_eMs

https://www.youtube.com/watch?v=XsdZNAa6dfg

198

Bardzo fajna impreza.:.

Wczesna pora a ludzie jeszcze Walczą

199

Aktualizacja Timeline:

czwartek, 8 lipca:
        15:00 - otwieramy drzwi (jeśli ktoś zapuka wcześniej, to nie będziemy drobiazgowi...)
    piątek, 9 lipca:
        18:00 - oficjalne otwarcie
        18:10 - premiera płyty Brothers in ATRs
        19:00 - koncert: AceMan
        21:00 - koncert: Wacek/Arise
        22:00? - grill
    sobota, 10 lipca:
        12:00 - deadline dla prac zgłaszanych do konkursów
        13:00 - spotkanie z Jakubem Kruszoną-Zawadzkim
        18:00 - spotkanie z De Jetem i Jadem
        19:30 - tort!
        20:00 - koncert: Katod
        22:00 - compos
        23:30? - grill
        00:30? - koniec głosowania (co najmniej godzina po zakończeniu konkursów!)
    niedziela, 11 lipca:
        - 10:15 - ogłoszenie wyników

Znak zapytania oznacza, że godzina orientacyjna, zależna od trwania wcześniejszego punktu programu.

200

https://www.youtube.com/watch?v=XsdZNAa6dfg

Co za dantejskie sceny tam musza sie tam odbywac skoro trzeba miec konto na G aby sie zalogowac by potwierdzic wiek?