Bo tam siedzi dely i moderuje każdy post :) grając w River Raid.
niewiedza buduje, wiedza rujnuje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprawy atari.area » Optymalizacja forum
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bo tam siedzi dely i moderuje każdy post :) grając w River Raid.
ale jaja... gdyby nie loader z wykrzyknikiem to przeladowanie AArea trwa tyle co zaladowanie River Raid z magnetofonu
Czyli celowo. Użytkowniku, poczuj się jak w latach 80-tych, tylko u nas pełen realizm i retro na serio:-)
Hmm, mi forum chodzi w miarę dobrze, może byście postowali tekst diagnostyczny z dołu:
[ Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 19 zapytań ]
- przeglądanie wątku
[ Wygenerowano w 3.374 sekund, wykonano 17 zapytań ]
- podgląd postu
[ Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 19 zapytań ]
- podgląd postu, ale już drugi
Nie chce się chwalić, ale u mnie na phpBB 3 i PHP 5, nie 7 większość stron to
Time: 0.02s-0.036s | Queries: 25 | Peak Memory Usage: 4.07 MiB
Moja wiedza na temat web stuffu jest bardzo mała, ale chyba mogę dać jakąś radę - przełączcie forum na PHP 7 o ile można, jak nie można to upgrade i potem switch. I mamy 2-3x przyśpieszenie za darmo.
Moja wiedza na temat web stuffu jest bardzo mała, ale chyba mogę dać jakąś radę - przełączcie forum na PHP 7 o ile można, jak nie można to upgrade i potem switch. I mamy 2-3x przyśpieszenie za darmo.
Skąd się bierze to przyspieszenie?
Skoro ładowanie strony trwa tak długo, to może dać w tle dźwięk ładowania tego River Raid z magnetofonu? ;)
PS: Przy dodawaniu postu spokojnie można dać Starquake. :(
Jak dodawałem ostatnio post ze zdjęciami, to można by nawet Red Maxa wczytać w tym czasie:-)
A tak serio: odpaliłem dodawanie posta, w tym czasie odpaliłem aol i przejrzałem nowe wątki, wydrukowałem jeden dokument, poszedłem potem otworzyć drzwi bo ktoś akurat przyszedł, i jak wróciłem, to jeszcze się dodawał i wtedy dopiero skończył.
Natomiast dziwne jest to, że czasami śmiga szybko, a czasami masakrycznie wolno i z punktu widzenia użytkownika nie widzę żadnej prawidłowości kiedy to się dzieje i co by mogło być przyczyną. Czasem wrzucenie załącznika idzie szybko, a czasem wolno. Czasem dodanie posta z załącznikami idzie szybciej niż zwykłe otwarcie jakiegoś tematu do poczytania. Może coś się sypie ze spójnością danych, może baza jakaś już mocno zmęczona i trzeba by przeczyścić coś, czy tam zoptymalizować, nie wiem co się tam robi w mysql dokładnie, znam się bardziej na mssql od strony administracji, a mysql to tak raczej bardziej od strony użytkowej.
format c: i Ctrl-Alt-Del. }:->
O, przykładowo w tej chwili całe forum zasuwa tak, że mi wszystko natychmiast wyskakuje, że klikać nie nadążam.
że mi wszystko natychmiast wyskakuje, że klikać nie nadążam.
Dely skończył grać? :P
==========================================================
Nie wiem, jak teraz pójdzie, ale odpowiedź powyżej dodawała się... 32 sekundy.
Skupienie na optymalizacji, myślałem, że jest tam JIT ale doczytałem, że znajduje się on w wersji 8. Nie wiem jak z kompatybilnością wsteczną 8'mki, ta 7'mki jest bardzo duża.
One of the best ways to improve PHP’s performance is to run the latest version (PHP 7). It offers a significant speed improvement over any previous version. Now, results will always vary, as no two applications are ever the same. However, based on reports by a range of different developers and notable hosting companies, the performance improvements are significant.
Here’s a small sample:
Official PHP benchmarks report that PHP 7 can execute twice as many requests per second when compared to PHP 5.6.
Kinsta’s PHP performance benchmarks show WordPress 5.0 can execute 3x as many transactions as PHP 5.6; and
Pantheon reported that PHP 7 gave a 64% improvement over version 5.3.
Nitro napisał/a:Moja wiedza na temat web stuffu jest bardzo mała, ale chyba mogę dać jakąś radę - przełączcie forum na PHP 7 o ile można, jak nie można to upgrade i potem switch. I mamy 2-3x przyśpieszenie za darmo.
tak, jak jeszcze w tym robiłem i migrowaliśmy na PHP 7.x to guru od PHP na projekcie mówił, że to suma mikrooptymalizacji jakie zrobiono w tej wersji.
Tylko czy było to aż tak dużo by pisać 2-3x? Już nie pamiętam... To było 4 lata temu, a może 5? :D
Ja już naprawiałem AOL, Area niech naprawi ktoś inny :P
@xxl: Masz na myśli usunięcie wszystkich kont? Tak, to się zawsze sprawdza.
"W inercjalnym układzie odniesienia jeśli siły działające na ciało nie równoważą się (czyli wypadkowa sił {\displaystyle {\vec {F}}_{w}}{\displaystyle {\vec {F}}_{w}} jest różna od zera), to ciało porusza się z przyspieszeniem wprost proporcjonalnym do siły wypadkowej, a odwrotnie proporcjonalnym do masy ciała."
z czeo jasno wynika ze najlepszy efekt przyniesie zmniejszenie masy
Może zatrudnić studenta, który zoptymalizuje bazę forum. :D
@xxl: Masz na myśli usunięcie wszystkich kont? Tak, to się zawsze sprawdza.
Jakaś masa musi być bo inaczej będzie śmigać z prędkością światła :D
http://bocianu.atari.pl/ na ten przykład się ostało ;)
An error was encountered
The error occurred on line 151 in /usr/home/dely/public_html/forum/include/search_idx.php
Database reported: Duplicate entry '' for key 'PRIMARY' (Errno: 1062).
wygląda, że przeklejając jakiś tekst treść miała kod ascii który wywala bazę :P
a może nie :P
Aktualnie trwają różne prace dot. przenoszenia na nowy serwer. Mogą się chwilowo dziać rzeczy niestworzone.
Mogą się chwilowo dziać rzeczy niestworzone.
Właśnie widzimy:
Database reported: Duplicate entry '' for key 'PRIMARY' (Errno: 1062).
Klucz główny nie a wartości i to nie w jednym rekordzie. :-D Dely, jesteś pewien, że ta baza ma jeszcze zachowaną spójność?
idzie nowy Ład..., póki co Kononowicz :-)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprawy atari.area » Optymalizacja forum
Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 73 zapytań