dr Grzesiowski napisał/a:Dr Paweł Grzesiowski, pediatra i immunolog, doradca Naczelnej Rady Lekarskiej ds. COVID-19, był gościem programu "Newsroom" WP. Lekarz przyznał, że reakcje poszczepienne po przyjęciu preparatu na COVID-19 są dosyć częstym zjawiskiem. Ekspert zaleca, aby w przypadku wysokiej gorączki przyjmować leki na bazie paracetamolu.
- Nie do końca rozumiem, dlaczego o tych objawach poszczepiennych mało się mówi. A one są, dotyczą nawet 50 proc. osób zaszczepionych - mówi dr Grzesiowski.
https://portal.abczdrowie.pl/szczepieni … alne-wideo
Mój krewny, po pfizerze 3 dni nie mógł usiedzieć bez leków przeciwbólowych bo bolał go każdy mięsień. Mnie to trochę zdziwiło, że poszedł wywołać sobie stan zapalny a później go zwalczał lekami przeciwzapalnymi. Ale usłyszałem, że się nie znam, co jest oczywiście prawdą ;)
Jak byłem dzieckiem to też mi tłumaczyli, że lekarstwo jest gorzkie bo w tym jego siła - niedobre, niesmaczne, znaczy, że wirusom i bakteriom też nie smakuje :D
Ale na poważnie to podzielam zdanie dra - mało się mówi, tyle, że ja się nie dziwię dlaczego.