Jak Video Blitz nie chodzi to coś jest spaprane z U35.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Rozszerzenie pamięci 65xe na płycie 130xe (4 kości pamięci)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też tak podejrzewam i dlatego zamówiłem już inny model.
Zobaczymy.
Tym bardziej, że jak już pisałem z oryginalnym EMMU działa perfekcyjnie.
No i wszystko jasne.
GAL o symbolu 16V8D-15LPN, nie współpracuje z pamięciami 1-bit (4-bit owszem), za to ATMEL ATF16V8B-15PU działa jak trzeba.
Wszystko to co się wieszało, teraz pięknie buja :)
Wychodzi na to, że to 'N' na końcu ma znaczenie. Na fotce scalak bez 'N' w opcji +256KB i wszystko hula aż miło.
Może jakaś felerna seria ci się trafiła, źle wypalony scalak albo jakieś kwestie timingów sygnałów? Ale to nieważne - jak już działa to działa i to się liczy.
Wychodzi na to, że to 'N' na końcu ma znaczenie. Na fotce scalak bez 'N' w opcji +256KB i wszystko hula aż miło.
Literka N na końcu oznacza jedynie układ w wersji zgodnej z dyrektywą RoHS, czyli z pinami pocynowanymi cyną bezołowiową.
L - low power
P - plastic DIP
N - lead free
No to może jakiś problem z timingami. Albo poziomami sygnałów? Akurat na płycie z mojego obrazka, która sama działa idealnie, nie działa Sophia2. Znaczy, jak się ją wepnie to pamięć rozszerzona przestaje poprawnie działać. Ot, ciekawostka.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Rozszerzenie pamięci 65xe na płycie 130xe (4 kości pamięci)
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 42 zapytań