Z uwagi na wątek: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=17537 - pragnę poinformować, co następuje:
Gra zostanie wydana w trzech wersjach (każda oczywiście na cartridge-u), różniących się zawartością opakowania. Oprócz najtańszej wersji - szczegóły zostaną wskazane po światowej premierze online (przynajmniej tak to jest na dzień dzisiejszy przewidziane), i tak:
1. Wersja budżetowa, typowa dla graczy - zawierać będzie jedynie pudełko, instrukcję i cartridge, bez żadnych dodatków. Będzie ona najtańsza i planuję ją dorabiać w miarę potrzeb
2. Wersja normal, to co w wersji budget plus pewne dodatki (szczegóły po premierze), dorabiana w razie potrzeby pod zamówienia (jak zejdzie pierwsza partia - to będzie preorder na minimum 40 sztuk i mogę dorabiać kolejną partię w miarę potrzeb, batch to 50 sztuk, więc tu się zabezpieczam w razie małych zamówień)
3. Limitowana wersja kolekcjonerska, określona liczba sztuk (czy wyjdzie tyle ile chcę, okaże się, jak odbiorę gadgety - powiem tylko, że główną niespodziankę powinienem mieć za około 3-4 tygodnie max, jest w robocie), zawiera to co wersja normal plus niespodziankę, ale od razu piszę, że nie są to słodycze.
W wątku wskazanym na początku zapisujecie się na wersję 3, ale - jak było wspomniane - nie będzie ona tania i będzie chwila czasu (przewiduję 7 dni od premiery, którą wskażę wcześniej) na potwierdzenie deklaracji lub rezygnację z zakupu taj wersji. Tamta lista jest li tylko deklaracją chęci zakupu, nie zobowiązaniem, tym niemniej postanowiłem ją w jakimś stopniu respektować - ewentualny limit na Polskę (teoretycznie już przekroczony) będzie brany od początku listy do... Limitu. Jeśli zostaną jakieś kopie z wersji przeznaczonej dla atariage - w pierwszej kolejności będzie uzupełniana Polska lista (jeśli nie zostanie nasycona wcześniej) i będzie informacja o możliwości zakupu. Dopiero potem ewentualne kopie wersji limitowanej pójdą na znany portal aukcyjny na A lub E. I przypominam: wersja 1 powinna być stale dostępna, wersja 2 na zamówienia przy odpowiedniej ilości minimalnej.
Szczegóły premiery będę umieszczał w wątku głównym dotyczącym The Last Squadron.
Uff... Zmuszacie mnie do długich tekstów, a zawartość i tak ma pozostać tajemnicą do dnia premiery (częściowo nie z mojej winy - pandemia źle wpływa na załatwianie pewnych spraw). Musi pozostać jakiś dreszczyk emocji, niedomówień. Tak byście nie mieli fun-u z oczekiwania na gotowy produkt ;)
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.