1

W dniu mojej osiemnastej rocznicy rejestracji na forum wróciłem. :)

Dziesięć i pół roku zajęło mi lutowanie wszystkich styków - stary sprzęt poszedł w niebyt, więc zacząłem na nowo budować swój dobytek. Na razie jestem na samym początku, ale plany są i środki też.

Miło mi widzieć, że część starej gwardii jeszcze żyje i ma się dobrze. Mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć Was na żywo jeszcze w tym roku.

Do wyborów jeszcze dwa lata, więc nie składam żadnych deklaracji. Pomysł na siebie mam, ale o tym sza. ;)

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

2

Lizard żyje, choć nie dawał znaków życia ;) Pozdrawiam :)

Sikor umarł...

3

O ja Cię kręcę... Lizard, to ty? :O

grzybson/SSG^NG

4

kopę lat Lizard!

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

5

Jak to było alpaga bramowa...
Kopę lat!

Sztaba przydało by się zrobić.

6

Kopa lat!

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

7

Sikor napisał/a:

Lizard żyje, choć nie dawał znaków życia ;)

Za to Ty, jak widzę, ciągle martwy. :D

grzybson napisał/a:

O ja Cię kręcę... Lizard, to ty? :O

Tak, to ja. Popadłem w zdumienie, gdy zobaczyłem hasło do forum, że nikt konta nie przejął. :)

AS napisał/a:

Jak to było alpaga bramowa...
Kopę lat!

Sztaba przydało by się zrobić.

Alpagie można zrobić na sztabie w bramnie. Chociaż że zdrowiem u mnie krucho, to symbolicznie butelkie mogie obciongnonć. ;)

AS, skoro już nas namówiłam, to rzuć terminem.

Dziękuję wszystkim za ciepłe powitanie. Wiedziałem, że mnie nie odepchniecie. ;) Frasunek Panowie.

8

tymczasem już umówiliśmy się na wino :) :) :)

Kontakt: pin@usdk.pl

9

Myślałem, że w tym wieku już nie możecie/nie dajecie rady?

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

10

@Sqward: że w XXI wieku? :D Damy radę :D

Sikor umarł...

11

sqward napisał/a:

już nie możecie/nie dajecie rady?

to świecka tradycja i obywatelski obowiązek. Z tym nic nie da się zrobić, trzeba się z tym zmierzyć :)

12

Tylko znajdź wino spełniające odpowiednie normy.... Może Amarena? xD

Lizard, wiele się działo gdy Cie nie było... Niektórzy zdążyli mature zrobić , studia skończyć, nawet pracę zmienić ;)

grzybson/SSG^NG

13

Musi zawierać siarczyny! :)

14

No akurat wino bez siarki, to dość rzadka przypadłość. Oprócz win z certyfikatami ekologicznymi, to raczej takowe nie występują. Nawet wina za kilkaset złotych są siarkowane. A jak ktoś nie doda do wina siarki, to proces fermentacji drożdży sam potrafi zmetabolizować taką ilość siarki, która przekroczy ustalony odgórnie próg ilości siarki w butelce i producent i tak będzie musiał podać na etykiecie, że wino zawiera siarkę.

15

Ja to akurat Lizarda pamiętam ze wspólnej konsumpcji spirytusu popijanego mlekiem, ale na takie rzeczy to raczej już jestem za stary.

16

Pięknie mnie wszyscy pamiętają - wino i spirytus. A ja myślałem, że największym opojem był Epi. ;)

grzybson napisał/a:

Tylko znajdź wino spełniające odpowiednie normy.... Może Amarena? xD

Nie z takich opresji się wychodziło. Nie ma takiego kalwadosa, którego partyzant nie wypije. ;)

grzybson napisał/a:

Lizard, wiele się działo gdy Cie nie było... Niektórzy zdążyli mature zrobić , studia skończyć, nawet pracę zmienić ;)

Dzisiaj Ciebie wspominałem, jak na zloty przyjeżdżałeś z ojcem, a teraz sam pewnie jesteś dziadkiem. ;)

Dokończ zdanie: "Niektórzy wyrośli z Karmi i teraz piją..."

Pin napisał/a:
sqward napisał/a:

już nie możecie/nie dajecie rady?

to świecka tradycja i obywatelski obowiązek. Z tym nic nie da się zrobić, trzeba się z tym zmierzyć :)

Są rzeczy, z którymi człowiek mierzy się cały czas i rzeczy, na które zawsze znajdzie siły.

Pin napisał/a:

Chyba siarczany. https://www.youtube.com/watch?v=h9soSYLCLFE

17

@Lizzard;
Coś się dzieje w temacie sztabu...

18

Super! Czytałem także raport Aleksa i czekam na dalsze wieści z niecierpliwością przytupując z nóżki na nóżkę.

Wygląda na to, parafrazując Zenona Laskowika, że cała Polska chce się ze mną napić. Ojczyźnie przecież nie odmówię. :)

19

Lizard napisał/a:
Pin napisał/a:

Chyba siarczany.

Miałeś racje - siarczyny. Wczoraj zaopatrzyłem się na okoliczność naszego spotkania i jak wól stoi - siarczyny. :)