Witam wszystkich zainteresowanych i nie tylko,ja wraz z kilkoma osobami -scenowcami z długim stażem próbujemy zrobić grę multiplayer na stockowe Atari której jestem pomysłodawcą,grę pod fuji neta w którą mogłoby grać kilka,bądź kilkanaście osób jednocześnie !!! rodzaj gry ... taka trochę strategia,nie chcę za dużo zdradzać,ale jak będzie trzeba to powiem/powiemy więcej,dodam tylko ze nie jest to nowy pomysł,gra bardzo lubiana,znana,wciągająca i stara jak świat,no ale nikt jej nie zna w takiej formie.
W tym momencie utknęliśmy,kolega programista który tym się zajmuje nie może znaleźć odpowiedniego darmowego serwera,co prawda udało się znaleźć serwer tyle że niedarmowy,koszt miesięczny wynosi 5$,niby nie dużo ale...
macie może pomysł jak to można obejść ?,ewentualnie może byłyby osoby które chciałyby grać online i wspólnie składać się na opłacanie serwera ... by projekt nie stał się czymś nieużytecznym-po prostu by nie był stratą czasu i pieniędzy tworzących go osób,osobiście jako gracz wiem że warto to pchnąć i pozwolić zaistnieć,mamy szansę tchnąć życie w nowe urządzenie które ma realną szansę by nie podzielić losu związanego z brakiem oprogramowania co ma miejsce w przypadku VBXE - gdyż Atari z internetem to nadal Atari :D no i można by robić turnieje ONLINE !!!! .
... a tak na marginesie to są tutaj jakieś osoby posiadające fuji neta i będące zainteresowane graniem online ?
PS. wiem że to tak trochę z d**y strony,ale gra miała być niespodzianką,jednakże zaistniała sytuacja zmusiła mnie do takiego posunięcia.