Witam - dopiero zaopatrzyłem sie w atarii mam problem ze stacja 1050, nie wiem, czy przypadkiem nie jest walnięta i czy powinna się tak zachowywać oto objaw:
- gdy włączę stację i komputra to stacja działa tak: włącza się lampka i chodzi silnik, potem się wyłącza lampka i przestaje chodzić silnik, potem cały proces zaczyna sie od początku, jak sie włoży dyskietkę to włącza się silnik górny, ale stacja tak samo dziwnie pracuje - na przemian zapala się lampka i silnik i gaśnie lampka i silnik.
- próbowałem wczytać grę oryginalną (3 różne), włączając kompa z wcisniętym option to zamiast wgrywać sie gra wchodził self test
moje pytanie:
1 czy to wina stacji?
2 czy to wina kompa? (on wydaje się działać poprawnie)
3 jeżeli to wina stacji to czy ten problem da sie w miare prosty sposób rozwiązać i czy da się wogóle rozwiązać?
Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tych wypocin i proszę o odpowiedź mając na uwadze, żejestem laikiem i jest to mój pierwszy atari w życiu :)
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.