Czas na te zapisy był wyznaczony do końca maja, a ponieważ chętnych nie było, bo było tylko kilka osób, które otrzymały NOMari ostatecznie bezpośrednio od tOri'ego, to temat po prostu się zakopał. Teraz zrobiłem wpis dla porządku, żeby zamknąć ten temat.
Ponieważ stało się jak się stało, to zmieniła się też sytuacja, a ja obecnie nie mam już czasu na zajęcie się tym projektem, dlatego się wycofałem, i definitywnie nie będę robił projektu pod obudowę Sikora, ani niczego zmieniał w istniejącym projekcie tOri'ego.
Jeśli jednak powstanie lista na minimum 10 chętnych, to po wakacjach najprędzej jestem w stanie zająć się poskładaniem takich płytek wg oryginalnego projektu pod obudowy Z7/KM20. Z tym że mowa o samych płytkach polutowanych i uruchomionych, nie robię mechaniki żadnej i nie rzeźbię obudów do tego. Koszt karta tak przeze mnie przygotowanego bez obudowy był by na poziomie między 120zł a 150zł. To jest wyliczenie na dziś, nie gwarantuję jednak tej ceny, bo czasy się zmieniają, a ceny idą w górę i może być tylko gorzej. Od lipca Chińczycy "naliczają vat w imieniu UE" cokolwiek to znaczy i doliczają go do cen. Układy programowalne zamawiam tylko w "prawdziwych hurtowniach" (np. ostatnio większość w mouser), bo z chin przychodzą już prawie same malowanki, odrzuty, uszkodzone itp.