Witam - dopiero zaopatrzyłem sie w atarii mam problem ze stacja 1050, nie wiem, czy przypadkiem nie jest walnięta i czy powinna się tak zachowywać oto objaw:
- gdy włączę stację i komputra to stacja działa tak: włącza się lampka i chodzi silnik, potem się wyłącza lampka i przestaje chodzić silnik, potem cały proces zaczyna sie od początku, jak sie włoży dyskietkę to włącza się silnik górny, ale stacja tak samo dziwnie pracuje - na przemian zapala się lampka i silnik i gaśnie lampka i silnik.
- próbowałem wczytać grę oryginalną (3 różne), włączając kompa z wcisniętym option to zamiast wgrywać sie gra wchodził self test
moje pytanie:
1 czy to wina stacji?
2 czy to wina kompa? (on wydaje się działać poprawnie)
3 jeżeli to wina stacji to czy ten problem da sie w miare prosty sposób rozwiązać i czy da się wogóle rozwiązać?
Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tych wypocin i proszę o odpowiedź mając na uwadze, żejestem laikiem i jest to mój pierwszy atari w życiu :)
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury