Daj znać o postępach lub ew. problemach, tylko z konkretami.
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » Nagranie dyskietki PC dla Atari STE
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Daj znać o postępach lub ew. problemach, tylko z konkretami.
Na razie to konkret z wielkimi podziękowaniami. Powtórna i dogłębna lektura + praca na żywym organiźmie daje rezultaty. Files ogarnięte działają. W dalszej kolejności trudniejsze tematy, emulatory etc. No i komp u szwagra bo ma PC ze stacją dysków :) .
Jako, że gotek już w drodze, (robi się, został już tylko kabel din14 do ogarniecia), a nadal nie mam kompa ze stacją fdd a full softu w plikach .st na penie to pomyślałem czy można jak juz gotek bedzie podlaczony jako stacja zewn. zwyklym copierem skopiowac pliki .st z goteka na dyskietki. Bo o tym chyba nie było mowy. Zwykły kopier i jazda? Switch stacji a/b już mam zamontowany.ale czy on przelacza stacje A/B miekscami czy rozlacza ktoras? Bo jak rozlacza to problem chyba bedzie jak juz goteka podlacze jako zewn? Druga sprawa to drugiego goteka tez mam z amigi i tak pomyslalem, ze te okablowanie z amigi warto zostawic. Jak bedzie potrzeba to tylko szybka przepinka w srodku i jest zamiennie amigowo/atarowy?
Switch stacji a/b już mam zamontowany.ale czy on przelacza stacje A/B miekscami czy rozlacza ktoras?
Dopytaj autora przeróbki.
[...]czy można jak juz gotek bedzie podlaczony jako stacja zewn. zwyklym copierem skopiowac pliki .st z goteka na dyskietki.[...]
Obraz .st podmontowany w goteku wpiętym do portu zewnętrznej stacji będzie widziany jako dyskietka w stacji B lub A (zależnie od ustawienia przełącznika A/B). Oczywiście można kopiować między wirtualną i fizyczną dyskietką. Tak samo jak z obrazami .adf w amidze.
drugiego goteka tez mam z amigi i tak pomyslalem, ze te okablowanie z amigi warto zostawic. Jak bedzie potrzeba to tylko szybka przepinka w srodku i jest zamiennie amigowo/atarowy?
Tego nie rozumiem. Gotek to gotek, można go przepinać pomiędzy komputerami - oczywiście przez właściwe dla danego komputera przejściówki (DIN13-FDD, DB23-FDD, ... )
Przeróbkę zrobił bardzo fachowo @perinoid. Polegała na wylutowaniu yamahy, odgieciu 2 nóżek i wsadzenie jej w podstawkę. 2 kable do nóżek i 2 do odpowiednich miejsc na płycie. Przelącznik przesuwny (cheblowy???) chyba tak sie nazywa sam sobie zamontowałem na taśme dwustronnej żeby nie ingerować w obudowe w szczelinie przy porcie na kardridż. W ogole go nie widać, a przy okazji jest łatwo dostępny i jest estetycznie.
Co do przełączania goteka pomiedzy amigą, a atari to chodzilo mi, ze moze sluzyc zamiennie przy niewielkiej ingerencji, bo była dyskusja o przejściówce która bylaby na pewno duzo wygodniejsza ale niestety problematyczna. Moze jakiś przełącznik 28 pinowy ??? ;)))
Dzieki za info o kopiowaniu, chyba bedzie najłatwiej jeżeli chodzi o moje problemy z nagraniem dyskietki z pliku .st Jeszcze raz dziękuje i przepraszam za tyle pytań odnośnie tego tematu.
Zamienia napędy miejscami.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » Nagranie dyskietki PC dla Atari STE
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 57 zapytań